Interrail dag 24 (18 juli 2022)

Maandag 18 juli

Interrail dag 24, van Zagreb naar Ljubljana

We ontbijten in ons appartement, Relax Inn Condominium. Na het ontbijt pakken we onze spullen bij elkaar en gaan we op weg richting het station. Onze trein gaat pas om 12.50 uur. We gaan wat drinken op een terras vlakbij het station.

in het park
uitzicht vanaf het terras
vrolijke thee

We gaan op tijd naar het station. We kijken rustig waar onze trein zal vertrekken en houden de informatieborden in de gaten. De trein vertrekt op tijd. De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur. Zodra we de grens met Slovenië over zijn, verandert het landschap. We rijden tussen de heuvels en langs een rivier. Het lijkt hier op Oostenrijk of Zwitserland.

stationshal
pizza eten tijdens het wachten
onderweg
wachten op het perron
informatiebord
in de trein
dit was onze trein

Met een vertraging van een half uur zijn we om half 4 in Ljubljana. We wandelen naar ons hostel, Hostel Tabor. We hebben een tweepersoonskamer op de derde verdieping. De jeugdherberg zit in gebouw van een voormalige school of zoiets. We brengen onze spullen naar de kamer en gaan op pad.

onze kamer

We gaan eerst naar kinderboekwinkel Lutkovno gledališče, naast de funiculair naar het kasteel. Deze boekwinkel hoort bij Ljubljana Puppet Theatre. Ik koo hier een Sloveense vertaling van het boek Matilda van Roald Dahl. Ze hebben hier meerdere boeken van Nederlandse schrijvers. Het meisje achter de kassa wist niet dat ze boeken van Nederlandse schrijvers verkochten…

op een brug
in de kinderboekwinkel
kinderboekwinkel

Op het terras van Daktari, vlakbij de funiculaire, drinken we wat. We wandelen door het centrum. Op het terras bij Klobasarna eten we Sloveense worst met brood en mosterd gegeten. 

wat drinken op een terras
wandelen door het centrum
Sloveense worst
wandelen door het centrum
wandelen door het centrum
Sloveense worst eten
wandelen door het centrum
wandelen door het centrum