Interrail dag 22 (16 juli 2022)

Zaterdag 16 juli

Interrail dag 22, Zagreb

We ontbijten in ons appartementje, Relax Inn Condominium. Na het ontbijt wandelen we richting het station en nemen we de tram richting begraafplaats Mirogoj. Vanaf de tramhalte is het zo’n 750 meter heuvelop lopen naar de begraafplaats. Mirogoj is een begraafplaats uit het einde van de 19e eeuw met mooie gallerijen. De gallerijen en de rest van de begraafplaats hebben schade opgelopen door een aardbeving van 5,5 in 2020. Het is een mooie en erg grote begraafplaats.

tram
begraafplaats Mirogoj
begraafplaats Mirogoj
begraafplaats Mirogoj
begraafplaats Mirogoj
begraafplaats Mirogoj
begraafplaats Mirogoj

We nemen de tram terug naar het centrum. We hebben online een wandelroute met muurschilderingen gevonden, maar al snel begrijpen we de aanwijzingen niet meer. We wandelen door een voetgangerstunnel. Deze tunnel is in de Tweede Wereldoorlog gebouwd als schuilkelder. Later is de tunnel gebruikt als evenementenlocatie en nu is het een voetgangerstunnel.

Bij toeval komen we uit bij hetzelfde terras als gisteren. Heerlijk om in de schaduw wat te drinken.

leuk straatje
uitgang van de voetgangerstunnel
uitzicht over Zagreb
even wat drinken
voetgangerstunnel
wandelpad de heuvel op
leuk terras
loempiaatjes erbij

We wandelen de heuvel af en wandelen door het centrum richting de Botanische Tuin (Botanički Vrt). De toegang is 2 euro per persoon. Het is met dit warme weer een fijn park om doorheen te halen.

Bij een supermarkt halen we eten voor vandaag. Mijn spieren zijn vandaag vervelend, dus we gaan op tijd terug naar ons appartement. Heerlijk tv kijken en uitrusten…

passage in het centrum
botanische tuin
mooie gebouwen
botanische tuin
botanische tuin