Interrail dag 21 (15 juli 2022)

dit blog bevat een affiliate link naar FlixBus

Vrijdag 15 juli

Interrail dag 21, van Belgrado naar Zagreb

We zijn vanmorgen opgestaan, want onze FlixBus naar Zagreb vertrekt om 7.40 uur. We moesten betalen om het busstation in te kunnen. Gelukkig hadden we dat gisteravond op Internet gevonden en hebben we nog wat geld gepind. Normaal gesproken maken we niet-Eurogeld zoveel mogelijk op voordat we het land uitgaan. We moesten naar een loket om een toegangskaartje te kopen en daarna werd dit kaartje gecontroleerd en mochten we het terrein op. We konden nergens vinden op welk perron onze bus zou vertrekken. We hebben een centrale wachtplek opgezocht en hebben alle binnenkomende bussen goed in de gaten gehouden. Gelukkig was onze bus een groene FlixBus en was hij makkelijk te zien.

Bij de grens met Kroatië moeten we allemaal de bus uit en onze bagage uit het ruim halen om te laten controleren. De bus zit helemaal vol, dus het duurt een tijdje voordat we weer verder kunnen.

Rond half 3 zijn we in Zagreb, met een uur vertraging dus. We drinken wat op een terras voordat we naar ons appartement gaan, Relax Inn Condominium.

Het is warm weer, net zoals deze hele vakantie. We wandelen door het centrum van Zagreb. Zagreb is een stad met mooie gebouwen. We klimmen de heuvel op en kijken uit over de stad.

We wandelen weer naar beneden en halverwege de afdaling komen we een leuk terras tegen met foodtruckachtige eettentjes. We drinken citroenlimonade en witte wijn en eten pittige nachos.

Bij boekhandel Knjižara Ljevak, aan het Trg bana Josipa Jelačića (of Ban Jelačić Square), koop ik een Kroatische vertaling van Matilda van Roald Dahl.