Interrail dag 13 (7 juli 2022)

Donderdag 7 juli

Interrail dag 13, Boekarest

Het is vandaag regenachtig en een stuk kouder (rond de 20 graden) dan voorgaande dagen. Ik ben erg verkouden door airco en deze temperatuurdaling. Daarom doen we het rustig aangedaan. We ontbijten eerst in ons appartementje, Château Upscale Suites, voordat we op stap gaan.

We gaan naar boekwinkel Carturesti Verona. Dit is een mooie en grote boekwinkel in een oude villa. Elke afdeling lijkt een eigen kamer te hebben. De kinderboekenafdeling is op de zolderverdieping. Ik kocht er een Roemeense vertaling van Matilda van Roald Dahl. Het kostte wat moeite om een Matilda te vinden, maar met zoekhulp van het vriendelijke personeel is het gelukt.

naast de boekwinkel
ingang van de boekwinkel

Daarna gaan we naar The National Museum of Art of Romania geweest. Dit museum heeft twee ingangen: 1 voor Europese kunst en 1 voor Roemeense kunst. Wij gaan Roemeense kunst bekijken. Helaas is de afdeling moderne kunst hier tijdelijk gesloten. We zien veel iconen, maar ook archeologische opgravingen.

Na ons museumbezoek wandelen we naar French Revolution, een winkel vol met éclairs. Alles ziet er lekker uit. We trakteren onszelf op een doos mini-éclairs. We gaan weer terug naar ons appartement. Hopelijk heb ik morgen minder last van mijn verkoudheid.