Interrail dag 12 (6 juli 2022)

Woensdag 6 juli

Interrail dag 12, Boekarest

Na ontbijt in ons appartementje, Château Upscale Suites, gaan we met tram en metro naar het Palace of Parliament. Dit is het op een-na-grootste regeringsgebouw ter wereld (na het Pentagon). De ingang is moeilijk te vinden en we lopen om het gigantische gebouw heen.

in de tram
Palace of Parliament
vlakbij het Palace of Parliament
wachten op de metro
vlakbij het Palace of Parliament
grote kerk in aanbouw

We komen uiteindelijk wel bij de ingang van Muzeul Național de Artă Contemporană al României, een moderne kunstmuseum. We besluiten om eerst het museum te bezoeken. Het is een ruim museum met mooie kunstwerken. Tussendoor drinken we wat op het dakterras.

Bij het verlaten van het museum vragen we hoe we bij de ingang van het Palace of Parliament komen. We moeten weer helemaal terug lopen, naar de andere kant van het gebouw lopen. Er is geen kortere route. De ingang van het Palace of Parliament is aan de kant waar we vanaf de metro tegenaan liepen. Het zou soms handig zijn als er ergens een pijltje staat…

We hebben niet gereserveerd, maar we kunnen mee met de Engelse rondleiding die bijna gaat beginnen. De rondleiding duurt een uur en laat ons een klein stukje zien van het megalomane gebouw dat Ceaușescu in de jaren 80 liet bouwen. Het is een indrukwekkend en overdadig ingericht gebouw.