Dinsdag 5 juli

Interrail dag 11, Boekarest

We hebben het vandaag rustig aan gedaan. Daar waren we wel aan toe na de wat uitgelopen treinreis naar Boekarest. Nadat we hebben uitgeslapen in ons appartement, Château Upscale Suites, zijn we gaan eten bij een cafeetje in de buurt.

Ons appartement zit links boven de deur, op de eerste verdieping
Ons appartement

Vanmiddag zijn we naar het oude centrum gewandeld. Wij vinden het fijn om een stap lopend te ontdekken.

We kwamen langs het Holocaust Memorial. Dit monument staat hier sinds 2009 en het herdenkt de ongeveer 280.000 Joden en 25.000 Roma die stierven door hun deportatie naar Transnistria in 1941.

We zijn naar de Stavropolous Monastery Church (Manastirea Stavropolous) geweest. Deze kerk is gebouwd in 1724 en is rijk versierd.

We wandelen verder Curtea Veche. Dit is het oude koninklijke hof, gebouwd in de 15e eeuw. Er staat een lange rij mensen die naar het altaar willen. We kijken even snel rond en gaan dan weer verder.

Na al dat gewandel krijgen we dorst. We vinden een leuk café met een tuin. Het is vandaag weer erg warm en het is heerlijk om in de schaduw te kunnen zitten.

pasta verde voor mij
pasta bolognese voor Christof

Weer terug in ons appartement, Château Upscale Suites, hebben we de wasmachine aangezet zodat we weer schone kleren hebben voor de komende dagen. Dat hoort er bij als je weinig bagage meeneemt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.