Op weg naar Hualien (14 mei 2014)

Woensdag 14 mei 2014

Vanmorgen moesten we vroeg opstaan, want we nemen de trein naar Hualien. Hualien ligt aan de oostkust van Taiwan. We zijn wat vroeg op het station, maar dat is maar goed ook. We komen er namelijk achter dat we helemaal niet naast elkaar zitten in de trein en zelfs niet in dezelfde wagon. Dat is toch raar. We hebben de kaartjes gisteren bij een automaat gekocht op het station. Je verwacht toch dat als je twee kaartjes tegelijkertijd koopt je ook naast elkaar zit.

Gelukkig konden de kaartjes veranderd worden en zitten we wel naast elkaar. De trein vertrekt netjes op tijd. We rijden langs bergen, zee en door tunnels. De trein heeft ruime zitplaatsen. Alle stoelen staan in de rijrichting. Net als in Japan draait het personeel op het station alle stoelen in de rijrichting. Er zit een draaisysteem onder de stoelen. Misschien ook iets voor de NS?

taipei 14 mei - 1
rijstvelden

Om half 1 zijn we in Hualien. Bij de tourist information proberen we informatie te krijgen over boottochten om walvissen te bekijken en over bussen naar Taroko Gorge. Het meisje spreekt geen Engels en wijst alleen naar foldertjes. Dan zoeken we het zelf maar uit. Voor de bus verwijst ze ons naar de busmaatschappij aan de overkant van het plein. We nemen een taxi naar het hotel. Van buiten ziet het er modern en kleurrijk uit, van binnen is het Aziatisch en nogal gedateerd.

We willen vandaag graag een boottochtje doen om walvissen te kijken. We hebben in de reisgids gekeken waar het vertrekpunt van de boten is en we besluiten daarheen te wandelen. Het lijkt een paar kilometer te zijn (een uurtje lopen), dus dat moet lukken. Zo zien we ook nog wat van de stad. Het is hier in Hualien een stuk warmer dan in Taipei en het is ontzettend zonnig.

taipei 14 mei - 1 (1)
Hualien

We lopen langs de zee en na een half uur zijn we drijfnat. Het is hier nogal industrieel en we lopen langs echte havengebieden. We gokken dat we nu halverwege zijn. Aan de overkant van het water zien we het vertrekpunt liggen, maar het lijkt nog een heel eind lopen te zijn. We moeten nog helemaal om de baai heen. We besluiten terug te gaan. We willen eerst wat drinken. We lopen langs wat oude pakhuizen waar wat winkeltjes zitten. Bij een cafeetje willen we wat drinken, maar als we binnenlopen begint de hond te blaffen en verder gebeurt er niets. Er komt niemand. Dan niet…

taipei 14 mei - 2
langs de zee

We lopen terug naar ons hotel, maar nu via een andere route. Onderweg kopen we wat te drinken bij een 7-11. Doodmoe en nat van het zweet komen we weer bij het hotel aan. Heerlijk douchen en uitrusten dus!

taipei 14 mei - 2 (1)
kleurrijke brug

Aan het einde van de middag gaan we op zoek naar een cafĂ© dat in de Lonely Planet wordt genoemd. Ze hebben er goede koffie en thee, maar qua eten eigenlijk alleen broodjes. De enige warme maaltijd die ze hebben valt ons wat tegen. Als toetje halen we een frappuccino bij de Starbucks. De eerste van deze vakantie…

 

 

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]

 

Bewaren