Fietsen rond Taitung (17 mei 2014)

Zaterdag 17 mei 2014

Na een lekker ontbijt met dumplings en koude zoete zwarte thee zijn we op de fiets gestapt. We zijn eerst naar Pei-Nan Culture Park gegaan, vlakbij het station.

taipei 17 mei - 2
onze fietsen

Hier zijn in 1945 door Japanners honderden stenen pilaren gevonden. In 1980 werden hier 1500 stenen doodskisten opgegraven, van zo’n 2000-3000 jaar oud. Ook zijn hier standing stones te vinden. Wij houden van standing stones e.d., dus het is erg leuk dat we die ook in Taiwan kunnen bekijken.

standing stones
opgraving
opgravingsplek

We zijn weer op de fiets gestapt en een stukje verder gefietst naar het bezoekerscentrum. Helaas was de uitleg niet geschikt voor buitenlandse toeristen. De titel was in het Engels vertaald, maar de rest niet.

taipei 17 mei - 6
uitleg in bezoekerscentrum

In dit bezoekerscentrum lagen een paar stenen doodskisten die ze in Pei-Nan (of Beinan) hebben opgegraven.

taipei 17 mei - 5
doodskisten

in Taiwan is het gebruikelijk om stempels te verzamelen.  Dit hadden we ook al in Japan gezien. Tijdens onze reis in Taiwan hebben we stempels gezien in musea, treinstations en warenhuizen. Je zou bijna een boekje meenemen en overal stempels verzamelen…

taipei 17 mei - 1 (1)
stempels

We zijn verder gefietst naar het Taiwan National Museum of Prehistory. Het is een groot museum en erg interessant. De uitleg is overal in het Engels. Er wordt veel informatie gegeven over de inheemse bewoners van Taiwan. Ze lijken veel op de inheemse bevolking uit Oceaniƫ.

reconstructie van een begrafenis
rijk versierde boot van de bewoners van Orchid Islands

Het is vandaag mooi weer: de zon schijnt en het is warm. Het is hier warmer dan in Taipei en we denken dat het rond de 35 graden is. Het is lekker weer om te fietsen. We gaan weer richting Taitung en we rijden een heel stuk over grote wegen. Het lijkt wel een snelweg, maar dan met nauwelijks verkeer. Best lekker om overheen te fietsen. Verder fietsen we langs rijstvelden en fruitbomen. In Taitung gaan we in Linsuyan Park naar de pagode. Volgens de Rough Guide kon je hier naar binnen, maar het was vandaag in ieder geval gesloten. Het is een leuk gebouw om te zien.

taipei 17 mei - 2 (1)
pagode in Linsuyan Park

Bij de pagode was ook een tempel. Er kwamen twee honden blaffend op ons af en ze renden daarna de trap af naar beneden. Even later kwam er acht blaffende honden omhoog rennen. We schrokken ons lam en ik stond te trillen op mijn benen. Er bleek niets aan de hand te zijn. Waarschijnlijk kwamen de twee honden die naar beneden gingen in het territorium van de andere zes honden en werden ze teruggestuurd. Het leek even alsof ze het op ons gemunt hadden…

taipei 17 mei - 9
honden bij de tempel

We fietsen door naar de Starbucks die we gisteren hebben gezien. We fietsen over een voormalige spoorlijk en dat is een leuk stukje om te fietsen. Hij was wat moeilijk te vinden, maar even later konden we genieten van een welverdiende frappuccino. Binnen was geen plaats, dus zijn we maar op het terras gaan zitten onder een parasol. Verderop zijn een paar tienermeisjes een filmpje aan het maken en dat is leuk om te zien.

fietsen over de spoorbaan
genieten bij de Starbucks

Na heerlijk uitgerust te hebben gaan we naar de boekwinkel die naast de Starbucks zit. We hebben rustig rondgekeken en leuke prentenboeken gezien die ook in Nederland te koop zijn. We zijn namelijk alvast een cadeautje aan het bedenken…

Voor ons avondeten fietsen we weer naar de night market. We gaan naar een noedelrestaurantje naast het restaurantje waar we gisteren stinky tofu hebben gekocht. Volgens de reisgidsen kun je hier lekkere noedels eten. Het werd een uitdaging! De menukaart is alleen in het Chinees en medewerkers spreken geen Engels. Er kwam uiteindelijk iemand met verschillende kommetjes noedels zodat we konden aanwijzen welke noedels we wilden eten. En dan ook nog aanwijzen wat we er verder bij wilden… Het voelt erg avontuurlijk!

menukaart in Chiness
het restaurant
taipei 17 mei - 12
eten ziet er heerlijk uit

Koop een boek

Of koop een andere reisgids over Taiwan bij bol.com

Boek een hotel