Externsteine en Hann. Münden (11 juli 2017)

Dinsdag 11 juli 2017

Het heeft vannacht veel geregend en we moesten de tent dus nat inpakken vanochtend. Na het ontbijt halen we de auto op van de parkeerplaats en pakken we alles weer in. We rijden via een toeristische route richting Detmold. Daar in de buurt heb je de Externsteine. Vanaf de parkeerplaats wandelen we een stukje door het bos en als we daar uit komen staat daar een rotsformatie.

Externsteine

Het is best raar om opeens zo’n rotsformatie te zien staan. We zien ook dat deze plek verschillende soorten toeristen trekt. We zien jongeren (o.a. van een vakantiekamp), ouderen, een groepje Hare Krishna-aanhangers, Duitse nationalisten). Voor veel mensen heeft deze plek blijkbaar iets bijzonders. Christof gaat de Externsteine van boven bekijken. Het lijkt mij onverstandig om met mijn pijnlijke spier te gaan klimmen.

20170711 Externsteine
Externsteine
20170711 Externsteine
Mathilde kijkt op haar telefoon
20170711 Externsteine
Christof loopt over het bruggetje
20170711 Externsteine
uitzicht van boven

Nadat Christof de Externsteine heeft beklommen wandelen we nog een rondje door het bos. Zo zien we de rotsformatie ook van een andere kant. Mijn spier is erg vervelend. Gelukkig heb ik gisteren bij de apotheek ibuprofen gekocht en werd mij daar geadviseerd om de plek warm te houden. Daarvoor heb ik warmtepleisters gekocht en dat voelt erg fijn.

20170711 Externsteine
Externsteine
20170711 Externsteine
Externsteine

We rijden door naar Hann. Münden, waar we aan het einde van de middag aankomen. Het is een lief stadje met zo’n 700 vakwerkhuizen. We wandelen door het centrum en gaan uiteindelijk in het zonnetje (ja, de zon is inmiddels gaan schijnen) op een terrasje bij de kerk zitten. We genieten van een ijskoffie en een wijntje. De bediening is hier erg goed en snel. Dat hebben we al wel anders gezien deze vakantie.

20170711 Hann. Münden
Hann. Münden
20170711 Hann. Münden
een gebreide fiets in Hann. Münden
20170711 Hann. Münden
Hann. Münden
20170711 Hann. Münden
Hann. Münden

We rijden verder naar het Ibishotel in Melsungen. Ik heb al een tijdje last van een verrekte tussenribspier en slapen in een tentje blijkt op dit moment niet goed te gaan. Voor de komende twee nachten hebben we daarom dit hotel geboekt. C. heeft vanwege zijn werk veel kortingspunten gespaard en we betalen daardoor voor twee nachten 32 euro. Hopelijk slaap ik nu beter.

Terwijl we op bed hangen en tv kijken (een foute Duitse krimi) drinken we wijn en eten we stokbrood met Spaanse vleeswaren. Buiten regent het…