Maandag 1 april 2019

Na ons ontbijt wandelen we ongeveer 100 meter naar de ingang van Petra. Het is koud buiten en we zijn blij dat we mutsen en handschoenen mee hebben genomen. Alle toeristen lopen er winters gekleed bij. Bij de ingang moeten onze tassen door de scanner en laten we onze Jordan Pass zien. Hiermee mogen we twee dagen naar Petra. Zonder Jordan Pass kost je dit 55JD.

Vanaf de ingang wandelen we richting de ingang van de Siq (de kloof). Deze weg is 800 meter lang. Als we de kloof inlopen wordt het drukker. Er lopen veel toeristen in groepsverband om ons heen. Onderweg is er al veel te zien.

20190401 Petra
20190401 Petra
20190401 Petra
20190401 Petra

Aan het einde van de Siq staan we opeens bij Al Kazna (Treasury). Wat een mooi gezicht is dat! Het is hier gelijk een stuk drukker met mensen. Er zijn wat kraampjes waar je souvenirs kunt kopen, er lopen kamelen rond waar je een ritje op kunt maken, en er zijn veel toeristen. Je kunt Al Kazna alleen van de buitenkant bewonderen, want er staat een hek voor.

20190401 Petra
20190401 Petra
20190401 Petra

We wandelen verder en al snel wordt het wandelpad wijder. We moeten regelmatig aan de kant voor toeristen die op kamelen en ezels verder gaan. Langs dit wandelpad, Street of Facades of Outer Siq, vind je meer dan 400 tombes en huizen. Petra was in de tijd van de Nabateeërs (vanaf 5e eeuw voor Christus) een stad met 30.000 inwoners en er is verrassend veel overgebleven.

20190401 Petra
20190401 Petra

Naast het cafeetje op de foto hierboven klimmen we een eindje naar boven richting Al Madbah (High Place of Sacrifice). Er lopen wat geiten rond, maar zij vinden ons maar eng. Het uitzicht is hier geweldig.

20190401 Petra
20190401 Petra

We gaan terug naar beneden en wandelen verder naar de Royal Tombs. Om hier te komen moeten we via traptreden omhoog klimmen. In één van deze tombes, Silk Tomb, zie je binnen gekleurde lagen rots door elkaar heen gedraaid. Dit is een natuurlijk effect, en het ziet er erg mooi uit.

20190401 Petra
20190401 Petra

We wandelen verder over een hoger wandelpad richting Petra Church. Bij het cafeetje ernaast drinken we thee en eten we wat chocoladesnacks. De thee in Jordanië is lekker zoet en er worden wat muntblaadjes ingedaan. Smaakt goed!

Nadat we weer uitgerust zijn gaan we de mozaïekvloer van de kerk bekijken. Van de kerk is weinig over, maar de vloer is goed bewaard gebleven. Daarna bekijken we de ruïnes van de Temple of the Winged Lions. Hier hebben we mooi uitzicht op het brede wandelpad en op de resten van gebouwen aan de overkant van het pad.

20190401 Petra
20190401 Petra

We klimmen weer naar beneden, naar het brede wandelpad. Er staat een groot vrijstaand gebouw, Great Temple. Je kunt dit gebouw alleen van een afstandje bekijken, maar het is erg groot. Het is in de 1e eeuw voor Christus door de Nabateeërs gebouwd.

20190401 Petra

Vanaf de Great Temple lopen we weer richting de ingang. Het pad gaat langzaam omhoog en na al dat gewandel en geklim van vandaag ben ik wel door mijn energie heen. Het kost dan ook veel tijd (en veel uithijgstops) om weer bij de ingang te komen. Weer in Wadi Musa is het gelukkig maar een klein eindje naar ons hotel. Bij een supermarktje halen we water en wat nootjes. Op onze hotelkamer rusten we uit. Helaas kunnen we geen tv kijken, omdat de batterijen geïmplodeerd zijn. Dan gaan we maar lekker lezen…

‘s Avonds wandelen we de heuvel op naar het oude centrum van Wadi Musa. We gaan vanavond een hapje eten bij Zawaya Restaurant. Volgens Tripadvisor is dit één van de beste restaurants van de stad. We bestellen mensaf (een traditioneel lamsgerecht) met gele rijst en shish kebab met frietjes. We bevinden de mensaf ook vandaag wat flauw van smaak, maar de shish kebab is lekker.

20190401 Petra

Nadat we gegeten hebben wandelen we naar Sanabel Bakery vlakbij het restaurant. Hier verkopen ze Arabische zoetigheden, en daar hebben we wel zin in. We kiezen een paar verschillende dingen uit. Op de terugweg naar ons hotel, heerlijk naar beneden lopend, hebben we mooi uitzicht over Wadi Musa.

20190401 Petra
20190401 Petra

Weer terug in ons hotel gaan we lezen en internetten. We gaan op tijd slapen, want we willen morgen vroeger in Petra zijn. Dan gaan we naar de Monastery…

Koop een boek

Of koop een andere reisgids over Jordanië bij bol.com

Boek een hotel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.