Eerste dag in Londen (5 augustus 2022)

Vrijdag 5 augustus

We doen vandaag de Time to Momo-wandeling door Knightsbridge en Chelsea. Vanaf ons hotel, hotel Point A Kensington Olympia., wandelen we naar het metrostation. We gaan met de metro richting het beginpunt van de wandeling. We ontbijten op een terrasje bij een bakker.

Al vroeg in de wandeling komen we langs Natural History Museum. Hier gaan we dinosaurussen kijken. Het museum is gratis en het is hier ontzettend druk.

gebouw van Natural History Museum
bibliotheek in het museum
T-rex

Na het museum wandelen we verder met de wandeling. We komen mooie gebouwen tegen.

Royal Albert Hall

Bij Hyde Park bekijken we de Serpentine Gallery Pavillion. Dit paviljoen wordt elk jaar door een andere kunstenaar ontworpen. Dit jaar is het paviljoen, Black Chapel, ontworpen door Theaster Gaster. Het is een rond gebouw van zwartgeblakerd hout. Het is een mooi gebouw en we genieten met een blikje frisdrank van de lijnen van het gebouw.

Black Chapel van Theaster Gates
even wat drinken in Black Chapel
Black Chapel van Theaster Gates
in Hyde Park

We wandelen verder met de Time to Momo-wandeling. We zien mooie gebouwen en straatkunst. Bij Ottolenghi Chelsea (261 Pavillion Road) kopen we gebakjes die vlakbij in een parkje opeten. Ze zijn heerlijk!

Op het terras van Bluebird genieten we van een flesje rosé. Het is heerlijk weer vandaag. Het terras zit bomvol en het is leuk om mensen te kijken. Het gebouw waar Bluebird in zit is een voormalige garage. Deze garage is gebouwd in 1923 en het was toen de grootste garage in Europa.

Weer in het centrum gaan we naar boekhandel Waterstones. We bekijken de hele boekwinkel, maar we kopen niets. Heerlijk zo’n grote boekwinkel.