Eerste dag in Lille (1 augustus 2023)

dit blog bevat affiliate links

Dinsdag 1 augustus

Vanaf hotel Continental (affiliate link naar Booking.com) is het ongeveer 11 minuten lopen naar Le Pain Quotidien in Rue Basse voor ons ontbijt. Christof neemt een croissant met ham en kaas en ik neem een chocoladebroodje.

Na ons ontbijt gaan we een Time to Momo-wandeling Vieux-Lille doen, door het oude centrum van Lille. Het is vandaag zonnig en bewolkt, maar wel droog. We komen langs kerken en mooie gebouwen. We bezoeken boekhandel Furet de Nord geweest. Dit is een erg grote boekwinkel met meerdere verdiepingen. Er is zelfs een hele verdieping met alleen maar stripboeken en manga’s. Een heerlijke boekwinkel om rond te dwalen.

Het oude centrum van Lille heeft mooie gebouwen. We komen tijdens onze wandeling langs het geboortehuis van Charles de Gaulle. Het museum is vandaag gesloten. We bekijken Cathédrale de Notre Dame de Treille (een neogotische kerk gebouwd tussen 1897 en 1947).

Na al dat gewandel gaan we taart eten bij Maison Meért. Christof kiest een vanille-pecangebakje en ik een aardbeienmoussegebakje. Het zijn heerlijke taartjes! We kopen een zakje Thé Shanghai (lapsang souchon) om mee naar huis te nemen.

Na de taart wandelen we verder en komen we bij boekwinkel Les Quatre Chemins. Dit is een kleine boekwinkel met fantasyboeken en ze verkopen ook wat tweedehands boeken. We bekijken ook Eglise Saint-Maurice de Lille (een gotische kerk gebouwd tussen 14e en 19e eeuw).

Koop een reisgids