Dagje Stuttgart (20 juli 2016)

We zijn van 16 t/m 29 juli op kampeervakantie in Duitsland. Ons reisschema vind je hier.

Woensdag 20 juli

Vandaag gaan we een dagje naar Stuttgart. Het is ongeveer 1 uur en een kwartier rijden naar de stad. We hebben nog steeds geen sticker om de milieuzone in te mogen. Het vinden van een parkeerplaats is daardoor erg lastig. We staan bij een kleine P+R en vanaf hier kunnen we met de metro naar het centrum. In het park bij Schlossplatz genieten we van het mooie weer.

20160720 - 2
park bij Schlossplatz

We gaan naar het Kunstmuseum Stuttgart. Op het plein voor het museum staat een groot kunstwerk van Alexander Calder. Het is een mobile en hij beweegt zachtjes in de wind.

20160720 - 5
kunstwerk van Alexander Calder bij Kunstmuseum Stuttgart

Kunstmuseum Stuttgart is een museum voor moderne kunst. De tentoonstellingen wisselen regelmatig. Er is een interessante tentoonstelling over Candice Breitz. Er zijn video-installaties met mensen die bijvoorbeeld een nummer van Bob Marley zongen. Of een installatie met bekende acteurs die met stukken tekst uit hun films met elkaar een gesprek leken te voeren. Heel bijzonder zijn ook de videos waarin Alex Baldwin en Julianne Moore hun levensverhaal lijken te vertellen. Maar als je een tijdje aan het luisteren was realiseer je je dat dit het levensverhaal van een vluchteling is…

20160720 Stuttgart
20160720 Stuttgart
20160720 - 9

Na ons bezoek aan het museum slenteren we door de stad. We gaan o.a. naar outdoorwinkel Globetrotter. Onze bekers blijken langzaam stuk te gaan. In beide bekers zit een dun scheurtje waardoor er thee uit lekt ‘s ochtends. We kopen dus twee nieuwe bekers.

20160720 - 21
Schillerplatz