Charles Rennie Mackintosh in Glasgow (28 juli 1996)

We zijn van 14 t/m 30 juli op kampeervakantie in Schotland. Ons reisschema vind je hier.

Zondag 28 juli

Vandaag doen we een cultuurdagje in Glasgow. Eerst rijden we met de auto naar de park-and-ride-parkeerplaats en dan met de metro naar halte Cowcaddens. We lopen naar McLellan Gallery, want hier is een tentoonstelling over Charles Rennie Mackintosh die we graag willen zien. Charles Rennie Mackintosh leefde van 1868 tot 1928. Hij was architect en ontwerper. Hij was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Arts and Crafts-beweging. We krijgen een audioguide mee (een walkman met uitleg over de tentoonstelling, duurt 45 minuten). De tentoonstelling is erg boeiend en we hebben hier zeker 2 uur rondgekeken. In het winkeltje kopen we 2 tegeltjes, een boekenlegger en ansichtkaarten voor in ons plakboek.

Na deze tentoonstelling wandelen we naar The Willow Tearooms. Deze is ontworpen door Charles Rennie Mackintosh. Helaas is dit voor ons wat duur, maar we willen hier zeker heen als we ooit nog in Glasgow komen. Bij Marks & Spencer halen we sandwiches en wat te drinken. We lunchen op een bankje.

19960728 Glasgow

We lopen een stukje terug om het gebouw van de Glasgow School of Art te zien. Dit gebouw is ontworpen door Charles Rennie Mackintosh. We kunnen het gebouw helaas niet van binnen bekijken.

19960728 Glasgow

We wandelen door naar de kathedraal, Glasgow Cathedral. Van buiten lijkt het een kleine kerk, maar dat valt binnen wel mee. Deze kathedraal is grotendeels in de 13e eeuw gebouwd en heeft veel gebrandschilderde ramen.

19960728 Glasgow

We zijn moe van al het gewandel en we gaan terug naar de camping. Onderweg begint het te regenen en dat blijft het doen als we op de camping zijn. We koken dus vandaag in de tent: hotdogs met een kant-en-klaar-noedelgerecht. Na het eten ruimen we alvast zoveel mogelijk onze spullen op zodat we morgen snel kunnen vertrekken.