We zijn van 16 t/m 29 juli op kampeervakantie in Duitsland. Ons reisschema vind je hier.

dit blog bevat affiliate links naar booking.com

Donderdag 28 juli

Vanmorgen vertrekken we weer uit Koblenz. Het is bewolkt en het regent. We rijden in ongeveer een uurtje naar Brühl. We parkeren de auto vlakbij Schloss Augustenburg en wandelen een klein eindje naar het Max Ernst Museum. Het is inmiddels droog, dus we laten de regenjassen in de auto.

Max Ernst is in 1891 in Brühl geboren. Hij was een surrealistische schilder en Dadaist. In dit museum zijn veel kunstwerken van hem te zien. Een aanrader als je van moderne kunst houdt. Het regent als we het museum bekeken hebben, dus we gaan eerst thee drinken en taart eten.

20160728 - 2
beelden bij Max Ernst Museum

Helaas blijft het regenen, en het gaat zelfs steeds harder regenen. Als het even iets minder lijkt te zijn lopen we snel naar de parkeerplaats. We zijn aardig nat geworden, dus we zetten de verwarming aan om op te drogen. Misschien hadden we toch onze regenjassen mee moeten nemen 😉

We rijden naar Essen. We hebben een overnachting geboekt in het Mercure Hotel Plaza Essen. We parkeren de auto in de parkeergarage naast het hotel. Het is heerlijk om in onze hotelkamer even tv te kunnen kijken en sociaal media bij te lezen. De hotelkamer heeft namelijk een goede wifi-verbinding. Volgens de receptioniste van het hotel zitten er in de omgeving van het hotel veel leuke restaurants, vooral aan de Rüttenscheiderstr. We gaan op stap! Het valt ons een beetje tegen. Er zitten wel restaurantjes, maar eigenlijk niets waarvan wij denken ‘daar willen we eten’.

Volgens de Rough Guide zit er in de Witteringstr. een leuk vegetarisch restaurant, Zodiac. We wandelen er heen, maar dat restaurant zit vandaag dicht. Ernaast zit, van dezelfde eigenaar, een vegetarisch pizzarestaurant. Het is een klein restaurantje, eigenlijk meer een afhaalrestaurant. We gaan aan de bar bij het raam zitten. Op de kaart hebben ze voor elk sterrenbeeld een pizza, maar je mag ook je eigen pizza samenstellen. Ik kies voor een Löwe-pizza, met bloemkool, sojavlees en tomaten, en daarbij een biologische colaatje. Ik kon me weinig voorstellen bij een pizza met bloemkool, maar het was erg lekker.

20160728 - 5
drankjes terwijl we wachten op de pizza’s

Na het eten wandelen we terug naar het hotel. We zijn moe en gaan lekker op onze hotelkamer tv kijken met een glaasje wijn erbij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.