Beppu (11 oktober 2009)

Zondag 11 oktober 2009

We beginnen de dag met een Westers ontbijt, althans de interpretatie van het hotel. Ik heb nog nooit ontbeten met spaghetti en salade 🙂 Na het ontbijt hebben we een dagkaart voor de bus gekocht bij de Tourist Information. We nemen de bus naar Beppu Ropeway. Dit is een kabelbaan waarmee je de berg Tsurumi op kunt. Het duurt een kwartier voordat we boven op de berg staan. Het is hier fris, maar het uitzicht is mooi. We wandelen wat en lunchen met eten dat we op het station hebben gekocht. We nemen de kabelbaan weer naar beneden en moeten dan nog ruim een half uur wachten op de bus terug naar Beppu.

20091011 Beppu
uitzicht vanaf de berg

Vanaf het station in Beppu nemen we de bus naar de wijk Kannawa. Deze wijk staat bekend om zijn onsen (Japanse baden) en warmwaterbronnen. De warmwaterbronnen worden jigoku genoemd en dat betekent ‘hel’. De eerste jigoku die we bezoeken had blauw water en veel stroom. De tweede jigoku had bubbelend modder. Ziet er bijzonder uit.

20091011 Beppu
in de wijk Kannawa
20091011 Beppu
in de wijk Kannawa
20091011 Beppu
een jigoku
20091011 Beppu
in de wijk Kannawa
20091011 Beppu
een jigoku

In de Rough Guide lazen we dat je bij Hyotan onsen een privĂ©bad kunt huren. Dat lijkt ons veel gezelliger dan dat we allebei afzonderlijk en alleen moeten gaan badderen. Deze onsen is wat lastig te vinden, maar we kunnen voor ‘s avonds 20 uur een bad huren. Het is kwart voor 5, maar zo hebben we nog wat tijd om heen en weer naar het hotel te gaan.

Na het maken van de reservering gaan we terug naar het hotel. Bij een supermarkt kopen we noedels (die we warm maken met heet water uit de waterkoker) en mini Oreokoekjes en chips. Na het eten van de noedels nemen we om 19 uur de bus terug naar Kannawa. We zijn te vroeg en wachten in de binnentuin van Hyotan onsen. Ons privĂ©bad heet Suzume en is geweldig. Tegenwoordig (2018) kun je een privĂ©bad reserveren via de website (via het tabblad ‘Family baths‘). Een uurtje je eigen bad kost 2150 yen (dat is 17 euro). Geen geld dus!

20091011 Beppu
door deze buizen wordt water uit de warmwaterbronnen naar de onsen gebracht
20091011 Beppu
in Hyotan onsen
20091011 Beppu
in Hyotan onsen
20091011 Beppu
de binnentuin bij Hyotan onsen

Helaas hebben we alleen een iPhone bij ons, dus weinig foto’s. Het water is heerlijk warm en de omgeving is mooi. Het bad is buiten en er is zelfs een eigen stoombad. Na een uurtje zit onze tijd er helaas weer op. In de binnenplaats drinken we nog wat. We zijn de enige niet-Japanners en we worden best wel bekeken. Om half 10 nemen we een taxi terug naar het hotel. Daar kijken we nog wat tv (Quantum Solace in het Japans…).

Koop een reisgids over Japan

Of koop een andere reisgids over Japan

Zoek een hotel in Beppu

Booking.com