Een dag vol cactussen (1 juni 2001)

Vrijdag 1 juni 2001

Na het ontbijt, bij de prijs inbegrepen, dat bestond uit muffins, zoete broodjes en thee, zijn we naar het westen van Tucson gereden om naar het Arizona-Sonara Desert Museum te gaan. Onderweg zagen we veel verschillende soorten cactussen en dat is een vreemd gezicht. Zodra je uit de auto stapt is het ongelooflijk warm. Het voelt alsof iemand de verwarming erg hoog heeft staan. Het is even wennen, maar met veel water en zeer rustig aan doen moet dat wel gaan lukken. Het museum was leuk. Je wandelde buiten langs allerlei cactussen en langs gebouwen waar dieren leven. Een mengeling dus van een botanische tuin met een dierentuin. We waren alleen wat dom om de flesjes water in de auto te laten liggen, maar gelukkig stonden er op regelmatige afstand van elkaar fonteintjes en was er schaduw. In het restaurant hebben we wat gegeten. Christof nam een stuk pizza en ik een Desert Hot Dog. Smaakte erg lekker.

20010601 Tucson
20010601 Tucson
20010601 Tucson


Na het museumbezoek zijn we verder gereden naar Saguaro National Park (west). Hier hoef je geen toegang te betalen. Je kunt hier over een onverharde weg door het park rijden en dat hebben we gedaan. Er staan ongelooflijk veel cactussen en vooral de saguaro’s zijn erg hoog. We hebben nu echt het idee dat we zeer ver van huis af zijn.

20010601 Tucson
20010601 Tucson
20010601 Tucson
20010601 Tucson

Omdat het buiten zo warm was zijn we naar de Tucson Mall gereden om wat verkoeling te krijgen. Er waren weinig interessante winkels, dus we waren gauw uitgekeken. Ook zijn we nog naar de Foothills Mall gereden waar we ons in de Barnes & Nobles Bookstore wel even hebben vermaakt. En eindelijk konden we een kaart van Californië kopen. We besloten om vandaag Mexicaans te gaan eten en hebben in een reisgids over Tucson gekeken waar, in de buurt van Oracle Road, iets interessants zou zijn.

In het restaurant dat we hadden uitgekozen was het was ontzettend druk. Volgens het personeel zou het een half uur duren voordat we een tafel hadden. Dat ging sneller en na een kwartiertje zaten we aan een tafeltje. Maar omdat het zo druk was duurde het nog een tijdje voordat we konden bestellen. Als voorgerecht hadden we kleine tortilla’s met gesmolten kaas. Als hoofdgerecht had ik gefrituurde tacorolletjes met kip en Christof een gefrituurde tortilla met kip. Het smaakte goed! Er was ook nog live muziek: een groep van zo’n 10 jonge mensen die Mexicaanse muziek speelden. Soms kon je elkaar bijna niet verstaan, maar het klonk goed.

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel in Tuscon

Booking.com