Archeogisch museum in Xanten (23 mei 2016)

Maandag 23 mei 2016

In mei zijn we op een regenachtige dag naar Xanten gereden. Xanten is een stad met veel Romeinse overblijfselen. In het Archäologischer Park kun je deze bekijken. Dit is het grootste Romeinse openluchtmuseum van Duitsland.

20160523 - 1
stadspoort in Xanten

Vanaf de ingang van het Archeologische Park zijn we in de stromende regen naar de andere kant van het park gewandeld, om het museum te bezoeken. In het museum zie je allerlei voorwerpen uit de Romeinse geschiedenis van Xanten en omgeving. Terwijl je de voorwerpen bekijkt loop je langzaam steeds verder naar boven in het museum.

20160523 - 2
Romeinse pennen

Naast het museum staat een grote overdekte hal. Hierin zijn de restanten van het grote badhuis te zien. Met een beetje fantasie kun je je voorstellen dat hier mensen aan het genieten zijn van het warme water.

Na het bekijken van het museum, en weer nieuwe dingen over de Romeinen te hebben geleerd, gaan we weer de regen in. We wandelen via een andere route richting de uitgang. We komen langs het amfitheater. Hier werden vroeger wedstrijden gehouden, bijvoorbeeld gevechten tussen mensen en dieren.

20160523 - 9

We vonden het een interessant en leuk museum. Een aanrader voor zowel kinderen als volwassenen.