Dagje alleen op stap in Taipei (17 juli 2014)

Donderdag 17 juli 2014

Vandaag ga ik een dagje alleen op stap. Beide adoptieparen gaan met de begeleider naar het kindertehuis om kennis te maken met hun adoptiekind. In eerste instantie zou het oudste kind van mijn vrienden niet mee mogen naar het kindertehuis, omdat hij daar nog te jong voor is. Hij mag nu toch mee, maar mag alleen bij de administratie komen.

Het is alweer bloedheet buiten, rond de veertig graden. Zodra je buiten komt moet je onmiddellijk je wandeltempo aanpassen. Gelukkig wen ik redelijk snel aan dit warme weer.

Ik ga richting Songgao Road en wandel langs de hoge gebouwen. Bij de Eslite Bookstore neem ik uitgebreid de tijd om boeken op alle verdiepingen te bekijken. Ik koop een Engelse en een Chinese versie vanĀ Matilda van Roald Dahl. Het lijkt me leuk om Matilda-boeken te verzamelen van de landen waar ik ben geweest (of nog naar toe ga).

Daarna wandel ik door de wijk en geniet van het feit dat ik in een grote stad ben. Tegen lunchtijd ben ik weer in het appartement en kan ik even uitrusten. Bij de supermarkt naast het hotel heb ik een noedelsoep gekocht voor de lunch.

Na de lunch komen mijn vrienden ook weer terug en ze hebben hun dochtertje ook bij zich. Hen was van te voren verteld dat ze hun dochtertje vandaag zouden ontmoeten en dat ze misschien voor een paar uurtjes mee mocht naar het hotel om kennis te maken. Ze mocht inderdaad mee naar het hotel, maar ze mag gelijk blijven. Terwijl zij met hun drietjes genieten van hun nieuwe familielid maak ik ontzettend veel foto’s. Het is zo leuk om te zien hoe makkelijk ze nu al met elkaar omgaan. Hun dochtertje is ruim een half jaar en past zich vanaf het eerste moment gemakkelijk aan. ‘s Middags gaan we met ons vijven een stukje wandelen naar een speeltuin in de buurt.

[tekst_bol url=”https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=43247&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Frough-guide-taiwan%2F9200000038730816&name=roughguidetaiwan”]