We zijn van 20 t/m 27 juli in New York. Lees hier ons reisschema.

Maandag 21 juli

We zijn ontzettend vroeg wakker, al om 5 uur. We kijken tv en lezen onze New York-reisgidsen. Rond kwart over 9 gaan we de stad in. We proberen de Tourist Information te vinden, maar dat lukt niet. We gaan eerst naar een McDonalds om te ontbijten: hotcake meal met erg koude saus. De kleine dikke pannenkoeken met veel syrup zijn erg lekker.

We bezoeken het Empire State Building. We gaan met de lift naar de 80e verdieping. Hier moeten we aansluiten in de rij voor de lift naar de 86e verdieping. Op de 86e verdieping kunnen we naar buiten om het uitzicht te bewonderen. Op deze verdieping zit ook een souvenierwinkel, maar ze hebben niets leuks. We gaan met de lift naar de 102e verdieping waar we nog verder over de stad kunnen kijken.

Na het ontbijt lopen we naar Fifth Avenue voor een winkeldagje. We gaan veel winkels in, zoals warenhuis Macy’s, Nike World, Cocal Cola Superstore, The Disney Store, boekwinkel Barnes & Noble, Levi’s en speelgoedwinkel FAO Schwarz. De Warmer Bros Store is geweldig: 5 verdiepingen met allemaal leuke kleding en andere dingen. Op de 5e verdieping rusten we uit in het café met een Mr. Freeze (chocolade-ijs met 7-Up) en een Poison Ivy Punch (7-Up met lemon en lime). Na het winkelen rusten we uit in Bryant Park en genieten we van het zonnetje.

Tegen half 7 gaan we terug naar ons hotel om uit te rusten. Een uur later gaan we naar TGI Fridays om te eten. Ik kies een Monday Burger (met champignons en cheddar cheese). Hij was erg lekker, maar nogal groot. Een echte Amerikaanse portie. Christof kiest pasta met cajun chicken en dat was ook erg lekker. De softdrinks zijn ook mega. Als toetje nemen we een kop. Daarna wandelen we nog wat door de omgeving voordat naar ons hotel gaan.

uitzicht vanaf Empire State Building
uitzicht vanaf Empire State Building
mooie gebouwen
uitzicht vanaf Empire State Building
Empire State Building

dit blog bevat affiliate links naar bol.com en booking.com

ReizenReizen
 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.