Dinsdag 27 mei 2014

Het regende vanmorgen toen we met onze spullen naar het station moesten lopen. Gelukkig hoeven we niet ver te lopen. We nemen de trein naar Xinwuri, naar het station voor de hogesnelheidstrein. Op dat station ontbijten we bij een bakker. We zijn veel te vroeg op het station, dus we doden de tijd met wachten en internetten. Om 12.15 uur vertrekt onze hogesnelheidstrein naar Taipei. Nog geen uur later zijn we op het station van Taipei.

20140527 - 1
robot op het station van Taichung
taipei 27 mei - 2
netjes in de rij staan
taipei 27 mei - 3
hogesnelheidstrein

We nemen een taxi naar het hotel. We zijn te vroeg om in te checken, maar we mogen wel onze grote rugzak achterlaten. We nemen de metro naar het Museum of Contemporary Art (MoCa), in de buurt van het station. We hebben leuke dingen gezien.

taipei 27 mei - 1 (1)
is het een opblaasvliegtuigje?

Vanaf het museum lopen we naar het station. Onderweg komen we langs een café waar ze ook poffertjes verkopen. We lopen snel door…

taipei 27 mei - 4
poffertjes?

Als we bij ons hotel aankomen kunnen we naar onze kamer. Het is een luxe kamer. Heerlijk om weer uit te rusten! ‘s Avonds gaan we in de buurt van het hotel eten bij ‘Mr Wonton’, een piepklein restaurantje waar ze noedelsoep met dumplings verkopen. Er is gelukkig ook een A4-tje met de Engelse versie van het menu. We nemen ook een portie gefrituurde dumplings. Smaakt heerlijk!

20140527 - 10
menukaart bij Mr Wonton
Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

Bewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.