Dagje met de trein naar Sun Moon Lake

Maandag 26 mei 2014

Vandaag zijn we op tijd opgestaan en naar het station gewandeld. Rond half 9 zijn we in de trein naar Ershui gestapt. In Ersui zijn we overgestapt op de Jiji Line, een toeristentreintje richting Sun Moon Lake. Het is rond half 10 en die trein vertrekt pas om half 11. We ontbijten ondertussen met de broodjes die we in Taichung hebben gekocht. Het is een langzaamaan treintje dat langs rijstvelden, fruitbomen en fruitstruiken de bergen in. Bij het vierde station, Jiji, zijn we uitgestapt.

taipei 26 mei - 1
station van Jiji

Jiji heeft een oud houten stationnetje. Het is vandaag warm en benauwd. We wandelen door Jiji en bij een koffiewinkeltje neemt C. een iced coffee en ik een pudding milk tea. Er zit echt pudding onder in mijn glas en het is erg grappig om zo’n stukje pudding met een rietje op te zuigen 🙂

taipei 26 mei - 2
treintje op de Jiji lijn
taipei 26 mei - 3
andere kant van het station van Jiji
taipei 26 mei - 4
hoofdstraat in Jiji
taipei 26 mei - 5
groen!
taipei 26 mei - 6
in de zakjes zitten mango’s

Jiji was het epicentrum van de aardbeving uit 1999 (zie ons blog van gisteren). We komen op een gegeven moment langs een ingestorte tempel. Deze tempel is zwaar beschadigd geraakt door de aardbeving. Ernaast is inmiddels een nieuwe tempel gebouwd.

taipei 26 mei - 7
ingestorte tempel
taipei 26 mei - 8
ingestorte tempel
taipei 26 mei - 9
nieuwe tempel

Na 1,5 uur in Jiji geweest te zijn stappen we op de volgende trein. Bij Shuile stappen we weer uit en nemen we de bus naar Sun Moon Lake, een groot meer in het midden van Taiwan. Sun Moon Lake is ontzettend toeristisch. Op de parkeerplaats staan tientallen bussen. Op het meer is het druk met bootjes vol toeristen. Wij gaan wandelen langs het meer. Het is warm, maar we lopen gewoon wat langzamer.

taipei 26 mei - 10
bootjes op Sun Moon Lake
taipei 26 mei - 11
parkeerplaats vol bussen
taipei 26 mei - 12
wandelen langs het meer
taipei 26 mei - 13
prieeltje aan het meer

Aan het einde van onze wandeling komen we bij het futuristische Shueishe visitor centre. Het is helemaal van beton gemaakt en ziet er geweldig uit. Het is een groot gebouw, maar er is maar een klein gedeelte toegankelijk voor toeristen helaas. Rond 16 uur nemen we de bus vanaf hier naar Checheng. Dit is het eindstation van de Jiji lijn en de plek van waaruit wij weer terug willen reizen naar Taichung.

taipei 26 mei - 14
visitor centre
taipei 26 mei - 15
visitor centre
taipei 26 mei - 16
visitor centre
taipei 26 mei - 17
uitzicht over het meer
taipei 26 mei - 18
visitor centre

Checheng is een lief plaatsje. Het ligt aan een snelstromend riviertje met stuwdam. Het begint steeds harder te waaien en het lijkt te gaan regenen. We wilden hier eigenlijk nog naar de wijnfabriek, maar als we zien dat de trein zo komt besluiten we toch maar met de trein te gaan. We hoeven niet lang te wachten totdat het treintje aan komt rijden. Deze trein gaat ook nog eens rechtstreeks naar Taichung, dus we hoeven niet over te stappen.

taipei 26 mei - 19
stuwdam bij Checheng
taipei 26 mei - 1 (1)
station Checheng
taipei 26 mei - 2 (1)
Checheng
20140527 - 10
overzicht met vertrektijden van de trein – niet zo duidelijk…

In Taichung wilden we wat gaan eten bij de straatrestaurantjes in de buurt van het hotel, maar die zijn al dicht. En het is nog geen half 8. We eten uiteindelijk bij de Japanse fastfood keten Tonkatsu. Ook die gaat blijkbaar bijna dicht, want er wordt al volop opgeruimd. De rest van de avond zitten we in het hotel te internetten en tv te kijken.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.