Zaterdag 24 mei 2014

Vandaag zijn we vanaf de Penghu Islands terug gevlogen naar het vasteland, naar Taichung om precies te zijn. Deze stad heeft 2,6 miljoen inwoners en ligt zo’n beetje in het midwesten van Taiwan. Vanaf het vliegveld zijn we met de bus naar het centrum gegaan. Het kostte wat moeite om de juiste bus te vinden, want alles stond in het Chinees aangegeven. Na ongeveer 1,5 uur waren we bij het treinstation. Ons hotel ligt hier niet zo ver van aan. Het is een wat saai hotel, maar we hoeven er toch alleen maar te slapen.

Met de bus zijn we naar het National Taiwan Museum of Fine Arts gegaan. Het is een groot, mooi en licht gebouw. We hebben een hele mooie fototentoonstelling gezien over Jiufen, een dorpje in het noorden van Taiwan. De foto’s gaven mooi het verschil weer tussen dit dorpje nu en in de jaren 60.

taipei 24 mei - 1
National Taiwan Museum of Fine Arts

Daarna zijn we door de beeldentuin gewandeld. Er staan hele leuke beelden tussen. Mijn favoriet is het spinachtige dier van staal en gras.

taipei 24 mei - 1 (1)
beeldentuin
taipei 24 mei - 2
omgeving van de beeldentuin
taipei 24 mei - 3
beeldentuin
taipei 24 mei - 4
beeldentuin: mijn favoriet
taipei 24 mei - 5
beeldentuin

Vanaf het museum zijn we de straat overgestoken en door een langgerekt park (Art Museum Parkway) gelopen. In deze wijk zitten allerlei restaurantjes. We hebben eerst bij Mocha Jane’s, een soort Starbucks, milk tea gedronken. Er zaten ook een aantal gigantische beren…

In de Art Museum Parkway kwamen we bij een festival eten (Compass Festival), waar we veel westerlingen zagen. Het is ook de eerste plek waar we mensen alcohol zien drinken. Er is live muziek, allemaal tentjes met lekker eten, koel bier en witte wijn. Wat een relaxte plek! Het is wel wat bizar om na 2 weken opeens zoveel ‘blanken’ bij elkaar te zien.

taipei 24 mei - 6
heerlijke witte wijn op Compass Festival

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.