Woensdag 3 april 2019

Bij onze overnachtingen in Bedouin Garden Village in Aqaba zit ontbijt inbegrepen. Het ontbijt wordt geserveerd in het buitenrestaurant. Er staat een buffet klaar met verschillende salades, flatbread, hummus, jam. Er worden ook omeletten gebakken met verse kruiden en paprika erin. Een lekker begin van de dag.

Christof gaat vandaag duiken en na het ontbijt bespreken de duikers waar ze vandaag naar toe gaan en worden de wetsuits en schoenen alvast gepast. Daarna wandelen Christof en ik naar het strand. Dat is een paar honderd meter verderop. Het is erg rustig op het strand. Het is geen zandstrand en ik zie dat ik beter bij het zwembad kan blijven vandaag. Het is nu al lekker weer en het lijkt een warme dag te worden.

20190403 Aqaba
20190403 Aqaba
20190403 Aqaba

Om half 12 vertrekken de duikers. Ik heb vandaag een uitrustdag en heb me met mijn e-reader en een grote fles water geïnstalleerd bij het zwembad. Ik ben de enige hotelgast die aanwezig is. Het is heerlijk weer en ik lees vandaag ‘1984’ van George Orwell uit. Voor lunch bestel ik hummus en dat wordt gebracht in een mooi schaaltje met veel flatbread. Het smaakt heerlijk!

20190403 Aqaba
20190403 Aqaba

Aan het einde van de middag is Christof weer terug. Hij is vanaf het strand een paar kilometer verderop wezen duiken. De eerste duik ging naar Cedar Pride, een scheepswrak en de tweede duik naar Japanese Garden, een koraalrif.

‘s Avonds eten we weer bij het hotel. Het is inmiddels nogal gaan waaien en dat maakt het fris. We besluiten om binnen te gaan eten en daar zijn we de enige gasten. Vandaag gaat Christof voor fish and chips en ik voor brood gevuld met vlees. Vooral het gevulde brood was erg lekker.

20190403 Aqaba
20190403 Aqaba

Na het eten gaan we naar onze kamer en kijken we televisie. Van de honderden kanalen vinden we 1 Engelstalige zender en die zendt een film uit.


2 reacties

  1. Wat leuk om hier te lezen. Aqaba zijn wij ook geweest. Wij snorkelden daar. Wim kreeg in het water last van zijn hoogtevrees omdat de bodem ineens snel afdaalde. Wist niet dat dat kon.
    Ik was dol op het eten daar. Dat gevulde brood, met vlees erin, was dat beetje kruidig? Idee wat er gebruikt was?

  2. Leuk dat jullie hier ook zijn geweest. Ik heb geen idee wat voor kruiden daar in zitten.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.