Naoshima

geplaatst in: Azië, Japan | 0

Dinsdag 13 oktober 2009

We nemen rond half 9 de trein richting Uno. Op het station kopen we Franse broodjes voor onderweg. Onderweg moeten we overstappen. De treinmeneer had gezegd dat dit op het 7e station moest, maar we zitten blijkbaar in een sneltrein en die heeft minder stations. Gelukkig stappen we op het juiste station uit. Vanuit Uno nemen we de boot naar Naoshima. Op het eiland zijn drie musea te bekijken, maar vanwege de nationale feestdag van gisteren (Health and Sports Day) zijn twee van deze musea vandaag gesloten.

Vanaf de boot wandelen we in ongeveer een uurtje naar Benesse House. Onderweg komen we langs een kleine Monet-achtige tuin waar we mooie grote vlinders zien.

Het museum zit in een mooi gebouw, ontworpen door Tadao Ando. Helaas is er binnen relatief weinig kunst te zien. De beeldentuin is wel erg leuk om te zien. We komen ook bij een tempel, maar dan een moderne variant. In het museum kiezen we voor een luxe lunch. Christof kiest een mooie bentobox en ik heb zin in tempura. Het smaakt heerlijk!

Met de bus gaan we van het museum weer naar de boot en aan de overkant nemen we de trein terug naar Okayama. Bij een supermarkt kopen we eten voor vanavond, wat te drinken en snacks voor later op de avond. In het hotel doen we de was, want we krijgen een tekort aan schone kleren. Ondertussen kunnen we internetten. ‘s Avonds lezen we. Ik ben inmiddels begonnen aan Time’s eye van Arthur C. Clarke & Stephen Baxter.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.