Nagasaki

geplaatst in: Azië, Japan | 0

Donderdag 8 oktober 2009

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan en met een drukke tram naar Kokaido-mae gegaan voor het Nagasaki Kinchu Festival. Er zijn weinig westerlingen in het publiek. De tribunes zitten helemaal vol. Er zijn 6 optredens vandaag van verschillende groepen. Het is fascinerend om te zien. Na drie optredens vinden we het leuk geweest en gaan we wat anders doen. Heel bijzonder om zo’n festival meegemaakt te hebben.

Het is vandaag zonnig en warm weer. Bij een Franse bakker kopen we broodjes en die eten we op in de buurt van een tempelpoort. Daarna gaan we naar Sōfukuji. Deze Chinese tempel is oorspronkelijk gebouwd in 1629 voor Chinese inwoners van Nagasaki.

Bij een internetcafé hebben we reserveringen voor hotels voor de komende dagen gemaakt en natuurlijk even naar onze ouders gemaild. Daarna gaan we naar Dejima. Dit kunstmatige eiland is gebouwd in 1636 om de Portugese zeelieden geen contact te laten hebben met de Japanners. Toen de Portugezen verdreven waren werd Dejima een handelskantoor van de Nederlanders. De Nederlanders waren de enige westerlingen die 200 jaar in Japan hebben mogen wonen. Ze mochten Dejima niet uit, maar er werd wel handel gedreven. Het is leuk om te zien hoe de Nederlanders hier toen geleefd hebben.

We gaan naar het Atomic Bomb Museum en dat is erg indrukwekkend. Er hangen veel foto’s waarop je kunt zien hoe Nagasaki er uitzag na de ontploffing van de atoombom. Het museum ligt in het Nagasaki Peace Park wat gemaakt is in herinnering aan de slachtoffers van de atoombom in 1945.

‘s Avonds wassen we onze kleren in het hotel en ondertussen lezen we. Ik ben begonnen aan De schapen van Glennkill van Leonie Swann.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.