Naar Kyoto

geplaatst in: Azië, Japan | 0

Zaterdag 17 oktober 2009

Vanmorgen zijn we wat later opgestaan, want we willen niet nog een keer naar het ochtendgebed. Om 8 uur krijgen we ontbijt in de eetkamer. Om kwart voor 9 vertrekken we met de bus naar het kabelbaanstation. Weer beneden nemen we een lokale trein naar Hashimoto. Daar stappen we over op de trein richting Shin-Inuyima. Dan de trein naar Osaka en van osaka met een shinkansen naar Kyoto. We zijn om half 2 in Kyoto en gaan dan op zoek naar ons hotel, Super hotel Kyoto Shijokawaramachi. Voor 3 nachten betalen we 24,890 yen (met de huidige wisselkoers is dat 65 euro per nacht). We krijgen uiteindelijk hulp van twee Japanse mannen. Een van hen is een zakenman die het hotel belt om te vragen hoe we daar moeten komen. De andere man is een oud mannetje dat ons met deze aanwijzingen naar het hotel brengt. Al met al kost het veel tijd en zijn we om half 4 in het hotel.

Nadat we wat uitgerust en gelezen hebben gaan we op zoek naar een pinautomaat om geld te pinnen. In het waren is de automaat net gesloten. Uiteindelijk vinden we op het treinstation een pinautomaat waar ze internationale bankkaarten accepteren. Op de tiende verdieping van het treinstation zitten restaurantjes. We gaan bij een van deze restaurantjes noodles eten. We moeten bestellen uit een automaat. Het eten smaakt erg goed.

Na het eten wandelen we via winkelcentra terug naar ons hotel. We kopen een Japans puzzelboekje en een Nijntje in het Japans als cadeautje voor onszelf.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.