Inuyama

geplaatst in: Azië, Japan | 0

Dinsdag 6 oktober 2009

Vandaag gaan we een dagje naar Inuyama. Vanaf Nagoya is het een half uur met de trein. Het regent en we hebben twee paraplu’s gekocht voor vandaag, een oranje en een doorzichtige. Vanaf het station in Inuyama nemen we de bus naar Meiji Mura. Dit is een openluchtmuseum over Japanse architectuur. Het is heel bijzonder om al die verschillende gebouwen te kijken. Er lopen hier veel schoolklassen rond.

Later gaan we naar Inuyamajō. We moeten onze schoenen uittrekken en op sokken het kasteel bezoeken. Dat is in het begin best vreemd. Het betekent ook dat we rustig lopen over de gladde houten vloeren en trappen. Vanaf het kasteel hebben we mooi uitzicht over Inuyama.

Als het donker word gaan we naar de rivier. We hebben kaartjes voor Ukai. Dit is het vissen met aalscholvers. Dit wordt al meer dan 1000 jaar gedaan in Japan. We stappen in een bootje met andere toeristen. Er zijn meerdere bootjes en we varen richting de vissersboten. Aan elke vissersboot hangt een brandende pot. Aan boord zijn 2 vissers. Zij hebben 5-10 aalscholvers bij zich. Die hebben een touwtje om hun nek zodat ze de vis niet kunnen doorslikken. Het ziet er bijzonder uit zo met het vuur in het donker. Na afloop gaan we weer met de trein terug naar ons hotel in Nagoya.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.