Maandag 7 maart 2011

Vandaag hebben we rond gelopen door Hobart, de hoofdstad van Tasmanie. Het is de grootste plaats van het eiland maar we waren niet echt onder de indruk. Er zijn weinig aansprekende gebouwen en het centrum is gewoon een verzameling winkels. Het Tasmanian Museum and Art Gallery was wel de moeite waard. Er was een interessante tentoonstelling over het onrecht dat de aboriginals is aangedaan. De sectie over Tasmaanse dieren was erg verhelderend omdat we nu zeker weten dat we alle slangen die we bij het wandelen hebben gezien uit Tasmanië komen: tiger snake, copper head en whip snake. Allemaal zijn ze giftig. Verder was er ook een leuke tentoonstelling over Antartica.

Nadat we nog wat inkopen gedaan hebben, zijn we naar de Lark Distillery geweest om locale whiskey te proeven. We hebben een glaasje Single Malt Distiller’s Selection van 46% gedeeld (ik moest nog rijden). Onze voormalige buurman had ons gewaarschuwd dat er extreem slechte whisky in Tasmanie wordt gemaakt. Deze was echter een prima whisky die niet onder doet voor bekende whiskys uit de Speyside. De prijs van een fles (500 ml) was 111.50 AUD. De standaard single malt was 99.50 AUD voor dezelfde hoeveelheid. We hebben nog zat goede whiskey voor de komende tijd dus hebben we maar geen fles gekocht.

20110307 Lark Distillery
Lark Distillery
20110307 Lark Distillery
Lark Distillery

2 reacties

  1. zo te zien hebben jullie het dus toch aangedurft. maar omdat ik jullie een beetje ken als whisky drinkers kan ik alleen maar concluderen dat de export versie veel slechter is dan wat je daar gedronken hebt.
    Ik zal proberen de foto's te vinden van de gezichten van mensen die in de club een slok namen. Dat is geen pretje kan ik je verzekeren 🙂
    Veel plezier verder met de reis ( en de whisky, proost)

  2. Matt wellicht dat ze hier net als in veel andere landen het beste voor zichzelf houden.

    Je kunt er ook een 20 liter vaatje krijgen waarbij je zelf het hout van het vat en de 'peating' mag bepalen. Klonk wel leuk maar is erg duur (>2600 AUD inclusief verzending in Australie)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.