Woensdag 25 mei 2011

In de buurt van de Pinnacles hebben we ook nog andere dingen gezien. Onderweg kwamen we langs hele hoge zandduinen, die een eindje landinwaarts lagen. Toen we bij een parkeerplaats stopten om onderstaande foto’s te maken stond er ook een emu te eten. Hij liet zich door ons niet van de wijs brengen.

 

Na het bekijken van de Pinnacles (bekijk hier onze foto’s) zijn we naar een meer gereden waar stromatolieten leven. Dit zijn een soort levende stenen die ontstaan door een bepaalde bacterie. Deze bacteriën zijn nakomelingen van bacteriën die er miljoenen jaren geleden voor hebben gezorgd dat er voldoende zuurstof in de lucht kwam voor het ontstaan van zoogdieren, en dus ook de mens. We mogen ze dus wel dankbaar zijn! Meer informatie over de stromatolieten is te vinden op deze plek.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.