Donderdag 16 juni 2011

We gaan beginnen aan de Gibb River Road. Vanuit Broome rijden we naar Derby (circa 200 km). Daar tanken we de auto vol en halen we nieuwe wijn. De winkel gaat pas over 10 minuten open, dus we gaan eerst nog wat laatste boodschappen halen bij de supermarkt. Het is vooroordeelbevestigend dat er een aantal Aboriginal mensen staat te wachten tot de drankwinkel opengaat. Ditzelfde geldt trouwens voor een stel mensen van boven de 65, die vol ongeduld staan te wachten tot ze hun voorraad drank weer kunnen aanvullen… zij verlaten dan ook als eerst weer de winkel.

Bij de drankwinkel blijken ze geen bag-in-box te verkopen omdat het zwerfafval hierdoor toenam. Vervelend dat mensen het nodig vinden om hun drank op de parkeerplaats op te drinken en het afval te laten liggen. En karton levert blijkbaar meer overlast op dan glazen flessen….

De Gibb River Road begint een paar kilometer buiten Derby en begint als geasfalteerde weg. Zo ziet het er niet uit als een spannende route…. We zijn onderweg naar Windjana Gorge, een ravijn dat zo’n 30 km van de weg afligt. Het stuk tot de afslag is bijna geheel geasfalteerd, een beetje saai dus.

Aan het begin van de middag komen we bij de camping van Windjana Gorge aan. Eigenlijk zijn het twee campings: een rustige camping en een camping voor mensen die hun generator nodig hebben. Wij kiezen natuurlijk voor de rustige camping. Het staat hier aardig vol, maar we vinden een goed plekje voor onze auto en hebben uitzicht op de rotswanden van het ravijn.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

1 reactie

  1. Jullie zien zo veel op korte termijn en maken best veel mee, is dat allemaal wel normaal te verwerken, al die indrukken? Als ik een week op vakantie ben geweest moet ik eerst zelf alles op een rijtje zetten voordat ik er over kan vertellen.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.