We gingen naar een footy wedstrijd

geplaatst in: Australië, Melbourne, Victoria | 0

Vrijdag 25 maart 2011

Vanavond zijn we naar een footy wedstrijd geweest. Footy is een afkorting voor Australian Football. Een sport die vooral in de grote steden, onder andere Melbourne, wordt gespeeld. De wedstrijd was tussen St. Kilda Saints (in rood, zwart en wit) en Geelong Cats en was in het grootste stadion van de stad, MCG (Melbourne Cricket Ground). In dit stadion passen 100.000 mensen en vanavond was het stadion voor de helft gevuld. Het was een leuke wedstrijd waarin de Saints in de laatste minuten de wedstrijd verloren. Een voorbode voor de rest van het seizoen…. (ze hebben tot nu toe (12 mei) bijna alles verloren).

Ondanks de kou en de lichte regen gaat zo’n wedstrijd van 4 keer 30 minuten snel voorbij. Er gebeurt veel en het is soms verbazingwekkend dat spelers weer opstaan na een botsing te hebben gehad met twee tegenstanders. Hier kunnen de Europese voetballers wel wat van leren…

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.