Wandelen in Narawntapu National Park

geplaatst in: Australië, Tasmania | 0

Dinsdag 1 maart 2011

Vandaag hebben we een dagje gewandeld. Iets na 10 uur vertrokken we bij het visitor centre richting Archers Knob. Deze wandeling is door bosachtig alpinegebied. Bovenop Archers Knob heb je een mooi uitzicht over het bosgebied en over de kust. Vanuit Archers Knob zijn we naar Coppers Cove gewandeld. Dit ging via het strand. Helaas waaide het erg hard en werden we vooruit geblazen. Aan het einde van het strand hebben we onze meegebrachte boterhammetjes genuttigd. Mooi uitzicht over de zee!

Om bij Coppers Cove te komen moesten we een heuvel over. Het waaide op het strand zo hard dat Mathilde haar petje niet op kon houden. Ook het aantrekken van een fleecevest was een hele onderneming. Bij Coppers Cove hebben we een kwartiertje uitgerust en genoten van de omgeving. Daarna zijn we weer teruggegaan. Lopen over het strand was erg moeilijk door de wind. Het waaide zo hard dat we bijna gezandstraald werden. Onderweg hebben we allerlei dieren gezien: wombats, pademelons, een zwarte slang van ongeveer een meter lang, een groengrijze slang van 20 cm.

 

Tegen 16 uur waren we weer bij de auto, doodvermoeid. We zijn met de auto naar Port Sorrell gereden en hebben na wat rondrijden een supermarkt gevonden. We hebben onszelf getrakteerd op een Porterhouse Steak voor vanavond. Lekker met gepofte aardappels, kruidenboter en een salade.

De harde wind zorgt ervoor dat het fris is op de camping. In de schemering kregen we nog bezoek van twee pademelons, die kwamen kijken voor hen nog iets was overgebleven. Aan de ene kant gaaf dat ze zo dichtbij komen en je ze rustig kunt bekijken. Aan de andere kant triest dat ze weten dat mensen eten opleveren (wij hebben ze niets gegeven…)

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.