Wombats en wallabies

geplaatst in: Australië, Tasmania | 0

Maandag 28 februari 2011

Na vertrek vanaf de boot hebben we in Devonport nog wat gewinkeld, o.a. boodschappen gedaan voor de komende dagen. Bij een bakker hebben we ontbeten met wraps en thee. We hebben geprobeerd ons netjes van de jerrycans met water en een beetje diesel te ontdoen, maar dat wil nog niet lukken. Ons plan is nu om het in 1 jerrycan te gieten en de ander te gebruiken om diesel in te doen.

Na de middag zijn we naar onze volgende stop gereden, naar Narawntapu National Park. Het is niet ver van Devonport, maar je schijnt hier erg goed Forest kangaroos en wombats te kunnen zien. Bij het visitor centre hebben we betaald voor 2 nachten op de camping. De camping was te bereiken via een lange gravel road. De camping ligt dicht bij het strand en wij vonden een mooi plekje met zeezicht. Helaas wilde de BBQ niet voor ons aan de kant bij het achteruit rijden en zaten we vast. We hebben de 4×4 aangezet en met wat gas geven en optillen van de BBQ (Christof heeft nu een schaafwond op zijn enkel, BBQ was wat zwaar) kwamen we gelukkig weer los. We zijn teruggereden naar het visitor centre om dit te melden en daar leken ze verbaasd dat we het kwamen melden. No worries! Aan de BBQ’s te zien komt het vaker voor. Terug naar de camping en we hebben ons geïnstalleerd. Nadat we ons geïnstalleerd hadden op de camping hebben we langs het water gewandeld.

We hebben op tijd gegeten en zijn daarna weer teruggereden naar het visitor centre. Gewapend met camera zijn we de vlakte opgewandeld. Hier zijn ‘s avonds kangaroos, wallabies en wombats te zien, volgens de mevrouw van het visitor centre. Binnen enkele minuten zagen we wombats, Bennetts wallabies, kangaroos en Tasmanian pademelon (Forest kangaroos). Erg gaaf! De wombats zijn superrelaxt en laten zich niet storen tijdens het eten. De wallabies zijn wat schichtiger, maar springen niet direct weg. De kangaroos lieten zich uitgebreid fotograferen en hielden ons van een afstandje in de gaten. De meeste pademelons zijn schrikachtig, maar enkelen zijn nieuwsgierig en blijven rustig staan.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.