Vanaf Adelaide richting de Outback

geplaatst in: Australië, South Australia | 0

Dinsdag 19 april 2011

Vanmorgen zijn we eerst naar het South Australia Information Centre in Adelaide geweest. Het was ons niet duidelijk of we voor een deel van onze reis tot Alice Springs een vergunning nodig hebben. Dat blijkt niet het geval te zijn.

Om kwart voor 11 zijn we vertrokken richting Wilpena Pound, in Flinders Ranges National Park. Het landschap onderweg werd steeds mooier en heuvelachtiger. De weg liep langs de rails waarover de Ghan twee keer per week van Adelaide naar Darwin rijdt. Wij werden door de trein ingehaald.

Rond 17 uur zijn we aangekomen in Wilpena Pound, waar we op een camping staan vlakbij het bezoekerscentrum. Volgens de mevrouw die ons hielp was er plaats zat, maar wij vinden de camping best vol. We hebben een zak hout gekocht en zitten nu (bijna 19 uur) bij een warm houtvuurtje in het pikkedonker te bloggen. We hebben hier gewoon internetverbinding. Het is trouwens nog steeds wennen hoe snel en vroeg het hier in Australië donker wordt.

Vlakbij Wilpena hebben we vanuit de auto de eerste kangoeroes gezien. Ze zijn best groot!

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.