Oodnadatta Track

geplaatst in: Australië, South Australia | 0

Donderdag 21 april 2011

Vanmorgen zijn we begonnen aan een deel van de Oodnadatta Track. Wij rijden van Marree naar William Creek, een afstand van 200 kilometer over een ongeasfalteerde weg. Voor vertrek hebben we eerst de auto weer volgetankt. Om 8.15 uur reden we weg uit Marree. De weg was best goed en we konden aardig doorrijden. Volgens onze TomTom zouden we over deze afstand zo’n 22 uur doen, maar volgens onze overige informatie kan dit gemakkelijk in 1 dag. Het landschap was eigenlijk best groen, maar het heeft de afgelopen maanden natuurlijk ook veel geregend. De Oodnatta Track loopt langs de oude treinbaan van The Ghan. Deze spoorlijn is aangelegd rond 1880 en heeft dienst gedaan tot 1988.

Op verschillende plaatsen zijn nog gebouwen of restanten daarvan te vinden. Ongeveer halverwege was er een uitkijkpunt naar Lake Eyre South. Lake Eyre North en South zijn samen zo’n 10.000 vierkante meter groot en er staat eigenlijk nooit water in. In de afgelopen 200 jaar is het meer 5x gevuld geweest. Normaal gesproken is het een gigantische zoutvlakte en dat had ons erg leuk geleden om te zien. Maar vanwege de vele regen van het afgelopen jaar staat er water in het meer. Afgelopen februari was Lake Eyre South voor 80% gevuld. We hebben gelukkig wel andere zoutvlaktes gezien, maar minder groot. Lake Eyre is verder het laagste punt van Australië op 15 meter onder de zeespiegel.

Om 15 uur waren we in William Creek, de kleinste stad van Australië. Er wonen hier 6 mensen. In William Creek Hotel hebben we een campingplaats geregeld, een tafel voor eten voor vanavond en een koel blikje Cola gedronken. Na al het stof van vandaag hebben we dat wel verdiend. Er staat een wat fris windje vandaag waardoor het zelfs in de zon nog aangenaam is.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.