Flinders Ranges National Park

geplaatst in: Australië, South Australia | 0

Woensdag 20 april 2011

Na ons ontbijt zijn we een 15 kilometer teruggereden naar Arkaroo Rock. Hier hebben we een wandeling van meer dan een uur gemaakt om Aboriginal rotstekeningen te zien. Erg gaaf! De rotstekeningen werden beschermd door een hek, maar waren goed zichtbaar. We hebben een slang onderweg gezien en Christof denkt dat het een taipan is (22/4: waarschijnlijk was het een ander). Dat hoop ik niet, want dat is de meest giftige slang ter wereld….

Na het wandelen zijn we teruggereden naar Flinders Ranges National Park in. Vanaf iets voorbij Wilpena hebben we een toeristische route door het park genomen. Deze weg was ongeasfalteerd, maar dat is met onze auto geen probleem. We kwamen door Bunyeroo Gorge en daar hebben we onze eerste creek crossing gedaan, door een laagje water heen.

De natuur in Flinders Ranges NP is erg mooi met allerlei roodgekleurde rotsen. Verderop ging de route door Brachina Gorge. Daar was ook een creek crossing, maar die was wat dieper. Erg stoer! We hebben de 4wd uitgeprobeerd, maar blijkbaar wilde hij niet goed uit. Het lampje voor ‘wheel lock’ bleef branden en op een gegeven moment ging er nog een lampje branden (rood, ‘A/T temperature’) en ging de temperatuur van het koelwater omhoog. We hebben de verwarming aangezet en de temperatuur en het rode lampje gingen uiteindelijk weer uit. Het andere lampje ging pas uit toen we in Leigh Creek bij het tankstation stil gingen staan.

De laatste 70 kilometer vanaf Leigh Creek tot Marree was weer een ongeasfalteerde weg. We kunnen nu met recht zeggen dat we in de Outback zijn! In Marree aangekomen hebben we een kort rondje gewandeld en bij Marree Hotel hebben we koele witte wijn en bier gedronken.

 

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.