Coober Pedy

geplaatst in: Australië, South Australia | 0

Vrijdag 22 april 2011

Vanuit William Creek reden wij vanmorgen verder over de Oodnadatta Track richting Coober Pedy. Coober Pedy is een stadje met zo’n 4000 inwoners en staat bekend als de opaalhoofdstad van de wereld. In het stadje en in de omgeving zijn overal mijnen gegraven om de opaalstenen te kunnen vinden. Overal staan waarschuwingsborden voor gaten in de grond. Het kan hier ontzettend warm zijn en daarom wonen veel mensen onder de grond. Je hebt hier zelfs een ondergrondse camping. We bezoeken een klein museum over de mijnbouw, Umoona Opal Mine & Museum. De gids is een man met een Nederlandse achtergrond. Hij vindt het leuk om ons wat in het Nederlands te vertellen.

‘s Middags bekijken we de omgeving van Coober Pedy. Het is hier erg rustig en mooi. Overal zie je heuveltjes die zijn ontstaan door het zoeken naar opaal. Er staan ook overal waarschuwingsborden voor gaten in de grond. We komen ook bij de The Dog Fence, een hek dat is gemaakt om dingo’s tegen te houden.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.