Nadat we 16 april de grotten hebben bezocht zijn we doorgereden naar Adelaide. We zijn voor drie nachten op een camping vlakbij het centrum van Adelaide. Vanaf hier is het ongeveer 25 minuten wandelen door het park, langs de dierentuin.

 

Zondag 17 april 2011

Vandaag zijn we naar de stad geweest. We hebben eerst wat door de stad gewandeld om foto’s te maken en te kijken wat Adelaide voor stad is. Ondanks het feit dat Adelaide een miljoen inwoners heeft heeft het de sfeer van een niet al te grote stad in Nederland. De straten zijn erg weids opgezet, er is veel groen aangeplant en parkeren lijkt geen probleem.

‘s Middags zijn we naar het South Australian Museum geweest. Hier hebben we ‘s werelds grootste collectie van Aboriginal artefacts (overblijfselen) bekeken. We hebben o.a. een houten boemerang gezien van 10.000 jaar oud. Blijkbaar niet de oudste boemerang ter wereld, want die is in Polen gevonden en gemaakt van mammoetbot (23.000 jaar oud).

Adelaide is een stad met oude gebouwen en moderne gebouwen. Het lijkt ons een leuke stad.

 

Maandag 18 april 2011

Vandaag hebben we van alles voor onze nieuwe auto geregeld. Er zijn vier nieuwe banden op de auto gezet zodat we daarmee geen problemen zullen krijgen als we door de woestijn gaan rijden. We hebben een nieuw stoeltje gekocht voor Mathilde, want het stoeltje dat bij de auto zat bleek op dwergenformaat te zijn. Dat zat niet echt lekker! Verder hebben we een jerrycan voor water gekocht, zodat we nu 40 liter water op het dak van de auto mee kunnen nemen. We hebben een nieuwe matras voor in de auto gekocht. De matras bij de auto was ontzettend zacht en daar kregen wij allebei last van onze rug mee. Hopelijk is deze matras beter!

Op internet hebben we gekeken of we er problemen zullen zijn met de wegen die we van plan zijn te gaan rijden. Een deel van de weg die we naar Alice Springs willen rijden is op dit moment voor 4wd only, maar dat hebben we.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.