Wandelen bij de Olga’s

geplaatst in: Australië, Northern Territory | 2

Zondag 24 april 2011

Deze wandeling heb ik grotendeels alleen gemaakt omdat de wandeling na het eerste uitzichtpunt te zwaar werd voor Mathilde. De wandeling was erg mooi en niet extreem warm omdat het al herfst is. In de zomer zou de wandeling voor veel mensen gewoon te warm zijn. Over de Olga’s wordt weinig informatie verstrekt door de Aboriginals. Het is een gebied dat voor geïnitieerde mannen en er kan dus geen informatie over verstrekt worden aan buitenstaanders (en ook niet aan Aboriginal vrouwen).

De Aboriginal cultuur kent een zeer sterke scheiding tussen mannen en vrouwen. Beiden zijn gelijkwaardig en zijn complementair. Bijvoorbeeld de jacht met speren en boomerangs (op grotere dieren) is voor mannen terwijl het verzamelen van eten en jagen met een digging stick alleen door vrouwen gedaan worden. Ook zullen vrouwen geen speren of boomerangs ‘aanraken’ en andersom. Een ander voorbeeld is dat mannen verantwoordelijk zijn voor het delven van ochre (zwaar werk) en dat dit met name door vrouwen gebruikt wordt. De vrouwen (en kinderen) mogen geen ochre delven of kennis hebben van de verhalen die hieraan verbonden zijn.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 Responses

 1. Liesbeth

  Als ik die foto's zo zie dan moeten jullie toch wel genieten. En dan heb je nog maar een klein deel van Australië gezien, of niet.

 2. Christof

  Ha die Liesbeth. De wandeling rondom de Olgas heb ik alleen gedaan omdat het te zwaar voor Mathilde was. Het was een erg mooie wandeling. Tot nu toe hebben we allerlei verschillende, mooie landschappen gezien en leuke dingen gedaan. Het midden van Australie is erg leeg. De grootste plaats in het midden, Alice Springs, heeft 26.000 inwoners. We proberen morgen ons blog weer bij te werken zodat we weer bij zijn.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.