Uluru & Olga’s

geplaatst in: Australië, Northern Territory | 0

Zondag 24 april 2011

We zijn naar Kata Tjuta (The Olga’s) gereden. Dit ligt in hetzelfde park als Uluru. We zouden de Valley of the Winds Walk gaan doen (7,4 km, 3-4 uur), maar voorbij het eerste uitkijkpunt (na circa 20 minuten) kwam Mathilde erachter dat het te warm en te zwaar was om dit te gaan doen. Mathilde is terug gewandeld naar de auto en heeft daar heerlijk zitten lezen. Christof is ondertussen verder deze wandeling gaan doen. De tijdsinschatting was aan de ruime kant en Christof was anderhalf uur nadat we uit elkaar zijn gegaan weer terug bij de auto. Lees hier zijn wandelverslag.

‘s Middags zijn we naar Uluru geweest. We zijn naar het Cultural Centre geweest. Hier was veel achtergrondinformatie over de aboriginals en Uluru te vinden. Na wat te drinken met een stukje cake zijn we gaan wandelen. We hebben de Mala Walk gedaan (2 km, 1,5 uur – wij hebben er 45 minuten over gedaan). Deze wandeling begon bij de parkeerplaats waar je ook Uluru op kan. De aboriginals hebben dit liever niet en dat vinden wij een hele goede reden om dat dus niet te doen. Andere mensen hebben daar zo te zien andere ideeën over. De wandeling is ontzettend steil, gewoon over de rots. Een deel van de klim heeft een handrail, maar het onderste stuk niet. We hebben mensen zittend naar beneden zien komen…. Tijdens de Mala Walk hadden we mooi zicht op een deel van Uluru. Van een afstandje lijkt het een gladde rots, maar van dichtbij zie je dat dat niet het geval is. De wandeling komt langs een aantal rotstekeningen en eindigt bij een watertje. Een leuke wandeling!

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.