Vanuit Darwin zijn we naar Kakadu National Park gereden vanwege de rock art die ze daar hebben en om iets meer over de aboriginal cultuur te leren. Kakadu National Park heeft een geschatte 5000 rock art sites waarvan er slechts een aantal toegankelijk zijn voor bezoekers. De sites die toegankelijk zijn, zijn voornamelijk ongebruikte sites of plekken waarvoor de aboriginal verantwoordelijken toestemming hebben gegeven.

 

Zaterdag 9 juli 2011

We hebben op de eerste dag in Kakadu de sites Ubirr en Noorlangie bezocht. Bij de eerste site hebben we een “seasonal ranger” genaamd Gary gevolgd. Hij vertelde op verschillende plekken van Ubirr over de verschillende rotstekeningen, informatie over de achtergronden (voor zover bekend / toegestaan) en aboriginal verhalen die bij de tekeningen horen.

Er zijn verschillende soorten rock art, bijvoorbeeld contact art die relateert aan andere volken die de aboriginals zijn tegen gekomen, zoals zeilschepen of blanke mannen, er is magic art die goede of slechte ‘geesten’ vertegenwoordigen zoals de Lighting Man, er zijn Mini Spirits (stok figuurtjes) en is educatieve kunst waarbij aangegeven wordt welke dieren in de buurt zijn of waarbij aangegeven wordt wat de beste eetbare delen zijn.

 

 

Zondag 10 juli 2011

Op de tweede dag zijn we op een toer geweest naar Arnhem Land. Arnhem Land is genoemd naar een hollands schip met de naam, je raad het al, Arnhem. In Arnhem Land hebben we onder andere een begraafplaats bezocht van een groepering die er niet meer is en plekken bezocht op het land van een van de meest vooraanstaande aboriginals Bill Neiljie die er voor gezorgd heeft dat er sites toegankelijk zijn voor het publiek zodat zij ook van de aboriginal cultuur kunnen leren. Verder zijn we bij een initiatieplek voor jonge mannen en bij een Billabong geweest.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

2 reacties

  1. Wist niet dat je Arnhemland ook kon bezoeken. Dacht dat het verboden gebied was voor niet-aboriginals (of je er alleen onder begeleiding van een aboriginal mag komen)?

  2. @ Aiko. Je hebt gelijk dat je er niet zomaar naartoe kunt. Wij zijn met een tour gegaan die samenwerkt met de locale aboriginal community.

    Het is mogelijk om permits te krijgen, maar dan mag je alleen maar naar een art gallery en daarna weer terug… onderweg stoppen mag niet.

    De enige manier om het echte Arnhemland te zien is als je 'uitgenodigd' wordt. Bijvoorbeeld als vrijwilliger die een tijdje komt helpen bij een project of als je daar een baan accepteert. Dit geldt overigens voor allerlei aboriginal communities.

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.