Maandag 25 april 2011

Vanmorgen hebben we de Lingkata Walk gedaan (2 kilometer, 1 uur), langs een deel van Uluru. Onderweg hebben we de rots van dichtbij kunnen bekijken en hebben we rotstekeningen gezien. We zijn erg blij met de vliegennetten die we gisteren hebben gekocht. Heerlijk om niet constant voor je gezicht te hoeven wapperen. De vliegen hier hebben het namelijk voornamelijk op je gezicht gemunt: mond en ogen. Erg vervelend!

‘s Middags zijn we naar een workshop dot painting geweest, georganiseerd door Anangu, een organisatie die samen met de aboriginal gemeenschap workshops en wandelingen geeft. Dot paintings worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Dat kan een verhaal zijn over een reis die iemand gemaakt heeft of over de jacht, eigenlijk kan het overal over gaan. De uitleg werd gegeven door Elsie, een oude aboriginal vrouw, bijgestaan door een tolk. Na de uitleg moesten we zelf aan de slag.

Na deze workshop hebben we met dezelfde organisatie een wandeling gedaan, de Kuniya Walk. Als gids hadden we Elsie (van de workshop). Zij vertelde over het ontstaan van Uluru, over planten en bomen die we onderweg tegen kwamen, over rotstekeningen waar we langs liepen.

Na deze wandeling zijn we met een busje naar de busparkeerplaats gereden om de zonsondergang te bekijken. En wij waren niet de enigen! We kwamen eerst langs de parkeerplaats voor auto’s waar tientallen auto’s geparkeerd stonden en mensen zelfs op het dak van hun auto zaten om Uluru goed te kunnen zien. Op de busparkeerplaats stonden tientallen bussen en er stonden tafels met hapjes en drankjes. Ook ons gezelschap kreeg een glas sparkling wine en er waren doritos. Christof en ik zijn een eind doorgelopen om de zonsondergang bij Uluru te kunnen zien en fotograferen zonder dat er allerlei mensen in de weg staan. Het is mooi om te zien hoe Uluru steeds donkerder wordt.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.