Vrijdag 4 maart 2011

Na ontbijt vertrokken naar het zuiden. We gaan naar Tasman peninsula. Tussen Coles bay en Swansea kwamen we langs de wijngaard waarvan ik gisteren de wijn heb gedronken (Spring Vale). Via de Tasman highway zijn we naar Sorell gereden. Hier hebben we geluncht bij McDonalds. Ik had een chicken bacon burger en Christof een McAngus burger. Ondertussen konden we internetten. McDonalds heeft gratis wife. Het is wel een beetje traag, dus op een gegeven moment (bij het uploaden van foto’s) hebben we ons eigen stickie aangezet. Even onze mail lezen en op ons blog schrijven over 28 februari en 1 maart. We hebben ook nog koffie en thee gedronken. In Australië heeft de Mac namelijk ook een McCafe waar je, zoals de naam zegt, koffie kunt kopen. Buiten regent het af en toe, waait het en is het koud. Volgens internet is het hier 10 graden! Op onze volgende reis gaan muts en handschoenen gewoon mee….

Na het internetten hebben we bij Woolworths boodschappen gedaan en we zijn rond kwart voor 3 weer verder gereden richting Port Arthur. Onderweg kwamen we nog langs een auto die op de kop in de sloot lag, bij de andere helft. Er stopte net een auto. De bestuurder was er al uit en liep met een flesje water. Zo te zien met de schrik vrijgekomen.

We hebben een camping uitgezocht bij Fortescue Bay, in Tasman National Park. De weg er naar toe is een 12 kilometer lange dirt road. Het heeft geregend en de weg is wat modderig. Het is fijn om een wat stevigere auto te hebben. Voor de terugweg zullen we de 4×4 aanzetten, want dat rijdt nog beter. Bij de ingang van het park aangekomen hebben we een plaatsje op de camping geregeld voor 2 nachten. Vlakbij onze plek stond een Bennetts wallabie van een struik te eten en hij/zij liet zich door ons niet van stuk brengen.

Bij de campingbeheerder hebben we ook een kruiwagen hout gekocht voor 12 AUD. Dat krijgen we om 19 uur vanavond (het is nu 16 uur). We hebben een plekje met uitzicht op het water, tussen de lekker ruikende bomen (eucalyptusbomen). We hebben even buiten gezeten, maar na regen en wat hagel zijn we toch maar in de auto gaan zitten. Het is wisselvallig weer vandaag!

‘s Avonds heeft Christof geprobeerd een vuur te maken, maar dit hout wil niet branden. Het verkoolt wel, maar geeft geen vlammen. Na twee uur proberen, met behulp van veel papier en onze Colemans fuel, hebben we het hebben van een houtvuur voor vanavond opgegeven. Ik had inmiddels last van onderkoelingsverschijnselen en ben met kleren en al onder het dekbed gekropen. Duurde best een tijdje voordat ik het weer warm kreeg….

20110304 Fortescue Bay
Bennetts wallabie
20110304 Fortescue Bay
uitzicht over de baai
20110304 Fortescue Bay
meeuw op de auto

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.