Prambanan

De tempel in de verte
Ook deze dag werden we door een chauffeur opgehaald om naar de Prambanan tempel te gaan. Bij deze tempel is er ook een aparte ingang voor toeristen, maar geen sarong. Prambanan is de grootste Hindoetempel op Java en is in de 9e eeuw gebouwd. Verder zijn er nog 3 andere tempels, waarvan 1 Boeddhistisch, op dit terrein. Ook deze tempels zijn erg mooi om te zien. Een van de tempels moet nog (bijna) helemaal gerestaureerd worden en een andere tempel is slechts deels gerestaureerd.
Ook hier zijn er nauwelijks toeristen. Maar is wel een zondagsklas met Indonesische jongeren die hun Engels willen oefenen. De leraren sturen dan ook op elk nieuw stel buitenlandse toeristen een paar jongeren af om vragen te stellen. Hier hebben we zeker een half uur lang vragen beantwoord en vragen terug gesteld. Erg leuk om te zien hoe ze hun best doen en het was ook interessant om wat interactie met ze te hebben. Het leren van Engels was voornamelijk omdat ze dit nodig zullen hebben voor hetgeen ze later qua werk willen doen zoals dokter, verpleegster, stewardess, schapenboer (???), bankier, etc.
Op de terugweg rijden we nog langs 2 andere tempels die min of meer verborgen zijn. Hier komen duidelijk weinig tot geen mensen. Vanuit de auto hebben we foto’s gemaakt. De chauffeur wijst hier ook nog gewassen die hier worden verbouwd, zoals pinda’s, tapioca, mais, chilipepertjes, rijst en bananen.
Zowel de chauffeur van vandaag als van gisteren maakten geen aanstalten om ons naar een batikshop of zilverworkshop te brengen. Via sommige tour operators wordt dit standaard wel gedaan. Wij zijn niet op zoek naar toeristische souveniers.
Voornamelijk de bouwwerken aan de
binnenkant zijn gerestaureerd

Aapjes

Konijnen?

Katachtigen

Pauwen

Engelse les

Een van de goden

Gevecht met een slang (ofzo)

Likt hij een ijsje?

Van een afstandje

Een van de bewakers bij de ingang

Er zijn nog flink wat stenen die een plek zoeken

Nog een afstandshot

Een orkest dat live speelde bij het bijbehorende museum

Geef een reactie