Cape Leveque

zonsondergang bij Cape Leveque

Vandaag zijn we naar Cape Leveque gereden, circa 200 km ten noorden van Broome. Het eerste stuk van de weg is geasfalteerd, maar daarna wordt het een dirt road (90km lang). En deze weg is best druk. We komen regelmatig tegenliggers tegen en moeten dan weer uitwijken. Het beste spoor op deze weg ligt in het midden, maar daar kun je niet rijden als er tegenliggers zijn. En aan de zijkanten kan de auto best wel scheef komen te hangen. Gelukkig zijn de laatste 110 kilometer naar Kooljaman Resort toch weer verhard. En na een uurtje of 3 rijden komen we toch bij ons eindpunt aan. We melden ons bij de receptie en rijden even later de kleine en volle camping op. Ons plaatsje is eigenlijk net groot genoeg voor onze auto en twee stoeltjes en een tafeltje. En de plaatsen staan dicht op elkaar. Het weer is gelukkig prachtig! Na de lunch trekken we onze zwemspullen aan, pakken een handdoek en een boek en wandelen naar het strand. Een mooi wit strand aan een blauwe zee. Wat wil je nog meer? Het water is in eerste instantie wat koud, maar na een paar slagen zwemmen is het heerlijk. De hele middag brengen we op het strand door en een tijdje is het strand helemaal voor ons alleen.

’s Avonds gaan we uit eten bij het restaurant van Kooljaman Resort. Het restaurant heeft een dak, maar geen muren en kijkt uit over de zee. Daar heb je niets aan als het donker is. In het restaurant kun je geen alcohol kopen, maar je mag het wel zelf meebrengen. Vandaar dat we in Broome een lekker flesje wijn hadden gekocht. Het eten is heerlijk! 
 
De volgende dag rijden we een stukje terug over Dampier Peninsula, het schiereiland boven Broome. We hebben twee nachten gereserveerd bij een hele kleine camping, Whale Song. Deze camping ligt 30 km vanaf de weg en dit is een weg met veel mul zand. Een heel avontuur om over heen te rijden. Maar dan worden we beloond met een camping met uitzicht over een baai, met schaduw en met een cafe. We zoeken een mooi plekje voor onze auto, zetten de luifel op (het is namelijk warm en erg zonnig), en gaan daarna naar het cafe om te lunchen. De pizza smaakt erg goed en het uitzicht op de zee en het strand is geweldig! Helaas besteden we de komende anderhalve dag aan het invullen van de belastingformulieren…

We besluiten om ons verblijf met een nacht te verlengen, omdat we vanwege de belastingen nog geen tijd hebben gehad om over het strand te lopen. Op zondag hebben we daar eindelijk tijd voor. En het is heerlijk wandelen over het strand. We hebben het hele strand zelfs voor ons zelf en lopen met onze blote voeten over het zand. Daarna drinken we bij het cafe een mango- of bananensmoothie met een stuk taart. Heerlijk!

Na ons verblijf op Dampier Peninsula komen we op maandag weer terug in Broome. We gaan eerst naar de camping om een plaatsje te regelen. We krijgen het plaatsje naast onze vorige plek.
We gaan terug naar het dorp om te lunchen. Dit doen we op hetzelfde terras als vorige week, maar dit keer met wedges met sour cream en sweet chilisaus. Ook lekker! Daarna gaan we op zoek naar een copyshop om de formulieren voor de belasting te kopiëren. Dat kost wel moeite… Maar uiteindelijk plakken we allebei onze blauwe envelop dicht en gooien we deze in de brievenbus, op weg naar Nederland.
De komende dag blijven we in Broome, zodat Christof een cursus kan doen. We weten inmiddels dat de Durack River op de Gibb River Road gezakt is naar 45 centimeter en we hebben besloten dat we het gaan proberen. Vandaar dat we een e-boek hebben gekocht over de Gibb River Road. De komende twee dagen kan ik dit boek gaan bestuderen, terwijl Christof zijn cursus afrond. 

strand bij Kooljaman Resort

zonsondergang
zonsondergang
bij daglicht
lunch bij Whale Song Cafe, yammie
mooie douche
ons plaatsje
leuker kunnen we het niet maken….
schelpen
uitzicht vanaf ons plaatsje

 

Een gedachte over “Cape Leveque

Geef een reactie