Wandelen in de Dandenong ranges

Zondag 29 augustus zijn we wezen wandelen in een stuk van de Dandenong Ranges. We zijn met de trein naar Upper Ferntree Gully gereisd. Bij de VVV hebben we informatie gevraagd over wandelroutes. Ze raadde ons de toeristische 1000 steps aan. Vanaf het station zou het 5 minuten lopen zijn naar de picknickplaats, maar het bleek iets verder. 

Sneeuwklokjes – het wordt lente!

De parkeerplaats was groot en het kostte zo 5 minuten om bij het bos uit te komen. De route die we gingen lopen was ongeveer 3 km; waarvan de helft via traptreden. Het was een drukke route en de stenen trap was niet zo breed. Je kon met z’n tweeën naast elkaar lopen als er geen tegenliggers zouden zijn. 

Een stukje van de trap (zonder mensen)

  De trap was zwaar! Ik ben vaak gestopt om weer op adem te komen. En dan is het best frustrerend als je mensen voor een 2e keer ziet langs komen. Mensen die het als work out doen. Gelukkig waren er meer mensen die er moeite mee hadden.

Zoek de papegaai!
De omgeving was mooi. Veel hoge varens en hele hoge bomen (mountain ash, een eucalyptusvariant). Blijkbaar de hoogste bloeiende planten van de wereld.
Af en toe had je uitzicht over Melbourne en kon je Port Phillip Bay zien. Bovenaan stonden bankjes, even uitrusten!
Veel mensen gingen via de trap weer naar beneden, maar wij kozen voor het bospad. Een breed en steil pad. Een aanslag op de spieren! Onderweg hebben we kakatoe’s gezien. Ze maakten veel herrie. 
Een kakatoe
  Het was fijn om weer eens in een bos te zijn.

Geef een reactie