Uluru & Olga’s

We zijn naar Kata Tjuta (The Olga’s) gereden. Dit ligt in hetzelfde park als Uluru. We zouden de Valley of the Winds Walk gaan doen (7,4 km, 3-4 uur), maar voorbij het eerste uitkijkpunt (na circa 20 minuten) kwam Mathilde erachter dat het te warm en te zwaar was om dit te gaan doen. Mathilde is teruggewandeld naar de auto en heeft daar heerlijk zitten lezen. Christof is ondertussen verder deze wandeling gaan doen. De tijdsinschatting was aan de ruime kant en Christof was anderhalf uur nadat we uit elkaar zijn gegaan weer terug bij de auto.
’s Middags zijn we naar Uluru geweest. We zijn naar het Cultural Centre geweest. Hier was veel achtergrondinformatie over de aboriginals en Uluru te vinden. Na wat te drinken met een stukje cake zijn we gaan wandelen. We hebben de Mala Walk gedaan (2 km, 1,5 uur – wij hebben er 45 minuten over gedaan).
Deze wandeling begon bij de parkeerplaats waar je ook Uluru op kan. De aboriginals hebben dit liever niet en dat vinden wij een hele goede reden om dat dus niet te doen. Andere mensen hebben daar zo te zien andere ideeën over. De wandeling is ontzettend steil, gewoon over de rots. Een deel van de klim heeft een handrail, maar het onderste stuk niet. We hebben mensen zittend naar beneden zien komen…. Tijdens de Mala Walk hadden we mooi zicht op een deel van Uluru. Van een afstandje lijkt het een gladde rots, maar van dichtbij zie je dat dat niet het geval is. De wandeling komt langs een aantal rotstekeningen en eindigt bij een watertje. Een leuke wandeling!

–>


De Olga’s – ’s middags

De vliegen zijn erg vervelend – later hebben
we daar ‘fly-nets’ tegen gekocht
Er is blijkbaar redelijk veel regen gevallen; er zijn veel bloemen

Uluru vanaf de weg

Een van de vele grotten van Uluru – Mala Walk

Rotstekening – dit betekent zoiets als plaats of waterhole

Olga’s – Aan het einde van de dag

Uluru – later op de dag

Geef een reactie